Ismét feltűnt a színen a Google Pixel Watch

Nagyon régóta lehet hallani a Google okosórájáról, ami talán a Pixel Watch nevet kaphatja majd, amikor végre megjelenik. Egyesek szerint a készülék a fejlesztés poklában van, ám a rendre érkező értesülések, szivarogtatások arra utalnak, hogy az óra nagyon is készül, és egyszer meg kell jelennie. Most újabb infók és egy renderelt kép is napvilágra került a Pixel Watch órával a főszerepben, lássuk mire lehet számítani, ha végre valahára debütál az okosóra.

Ha valaki nem hallotta volna, az okosóra a fejlesztés ideje alatt a „Rohan” kódnevet viseli, valaki nagyon szeretheti a Gyűrűk Urát az órát tervezőcsapatban. A most napvilágra került renderelt kép a 91Mobiles jóvoltából vált közkincsé, jól látható rajta, hogy a Google nem az Apple-t akarja majmolni, és inkább egy hagyományosabb, kör alakú dizájnt ad majd a készülékének. A szélein ívelt megjelenítőn az is észre vehető, hogy a Fitbit-integráció tovább fokozódik majd, és persze a szokásos egészségkövetési lehetőségek szintén ott lesznek a tarsolyban, mint például a pulzusmérés. Mindent összevéve a most közzétett render igencsak hasonlít azokra a korábban megjelent vizuális anyagokra, amelyeket a minden lében kanál szivárogtató John Prosser publikált.

A hírek szerint a Google Pixel Watch hamarosan megjelenhet, habár azt eddig senki nem tudta megmondani egészen pontosan mikor lesz a készülék premierje. Az egészben az a durva, hogy a Google már 2014 óta rendelkezik okosórákra fejlesztett saját rendszerrel, igen, a Wear OS már ilyen régóta megvan, de ehhez képest az elmúlt években egyszer sem dobtak piacra saját terméket. Persze azóta azóta történt egy Fitbit felvásárlás, így minden szakmai tudás biztosított ahhoz, hogy ez a bizonyos Pixel Watch, vagy legyen akármi a neve, elkészüljön.

Evan Blass, a szintén hírhedt szivárogtató közzétett nemrégiben egy teasert az órával, azon azt lehetett látni, hogy az okosóra Wear OS 3.1 rendszert futtat, de ebben csak az a furcsa, hogy a szóban forgó szoftveres környezet már messze nem a legújabb a Google kínálatában. Ugyanakkor nem lehetetlen az sem, hogy a cég a már meglévő rendszerekkel teszteli a készüléket, és aztán majd a jövő hónapban esedékes  keynote-on többet is fognak majd beszélni a legújabb Wear OS verzióról. Az órát akkor még vélhetően nem fogják leleplezni, de ha hihetünk a bennfenteseknek, akkor a Google Pixel Watch még az idén megjelenik, állítólag  a Pixel 7 okostelefonokkal együtt. Hogy aztán az óra mely piacokon és mennyiért kerül majd a boltok polcaira – az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: 91Mobiles