Mostantól törölhetőek az előretelepített appok az Apple Watchról

Ha azt gondoltad netán, hogy az Apple Watch órákon törölni lehet az előre telepített alkalmazásokat, akkor hatalmas tévedésben voltál, mert erre eddig, közvetlenül legalábbis, nem volt mód. Egészen mostanáig, mert egy új frissítés immáron ezt a lehetőséget is biztosítja a felhasználók számára. 

A kérdéses frissítés nem más, mint a watchOS 9.4-es, amit már le is lehet tölteni az Apple viselhető eszközeire. A telepítést követően a felhasználók képesek lesznek eltávolítani az almás gyártó előretelepített applikációit. Persze most lehetne azzal érvelni, hogy appokat eddig is lehetett törölni a Watch alkalmazás segítségével egy iPhone-on keresztül, de ezt közvetlenül az óráról lehetetlen volt megoldani.

A már említett watchOS 9.4 frissítéssel mindez megváltozott, de a gyártó nem különösebben reklámozza ezt a funkciót. Sőt, igazából a frissítés changelog felsorolásában – ami az újításokat részletezi – sem szerepel az új opció.

A MacRumors csapata azért kiszúrta, hogy egy Apple támogatási dokumentumban említést tesznek arról, hogy mostantól közvetlenül az okosórákról is törölhetőek az alkalmazások, nem kell hozzá párosított okostelefon. Egyelőre csak bizonyos számú előretelepített alkalmazást lehet eltávolítani, ezek között megtalálható a Térkép, a Vészhelyzeti Sziréna, a Világóra és a többi.

Az almás gyártó figyelmeztet törlés előtt, hogy ha így tesz a felhasználó, minden személyes adat és beállítás is törlésre kerül, ami befolyásolhatja a kapcsolódó rendszerszintű funkciókat és információkat az Apple Watch-on. Érdemes tehát megfontolni, hogy mely alkalmazásoktól szabadulunk meg és melyeket tartjuk meg.

A watchOS 9.4 már tölthető az összes kompatibilis készülékre, vagyis az Apple Watch Series 4 és újabb modellekre, beleértve az első és második generációs Apple Watch SE kiadásokat, illetve a csúcsok csúcsát jelentő Ultrát is.

Forrás: Pocket-Lint