Hivatalos a Mobvoi TicWatch 5 Pro

A Mobvoi bejelentette a TicWatch 5 Pro okosórát, amely az első zászlóshajó készülékük idén. Az újdonság arra hivatott, hogy felülmúlja a TicWatch 3 Pro modellt és ezt a feladatot nagyjából teljesíteni is látszik. Ugyanakkor a gyártó számára a legfontosabb továbbra is az egészségkövetés, ez másként nem is lehetne, hiszen csak így veheti fel a versenyt az iparág legjobbjaival. Épp ezért az óra mellé a gyártó bejelentette új, továbbfejlesztett egészségügyi applikációját is.

A TicWatch Pro 5 belsejében Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 lapkakészlet zakatol, amely nagyobb teljesítménnyel és energiahatékonysággal kecsegtet, a korábbi megoldásokhoz viszonyítva. A lapkakészlet egy 1,43 hüvelykes OLED megjelenítő mögött foglal helyet, amelyet Gorilla Glass bevonat oltalmaz a karcoktól, de a konstrukció részét képezi egy rendkívül alacsony energiafogyasztású képernyő is, amely szinte minimális háttérvilágítással rendelkezik, így spórol az elektromossággal de azért még olvasható marad. A hardver 2 GB RAM-mal valamit 32 GB háttértárral egészül ki.

Akárcsak a korábbi TicWatch modellek esetében, a szoftveres környezetet ezúttal is Google Wear OS biztosítja, jelen esetben a hármas verzió. A keresőóriás egyébként nemrég jelentette be a Wear OS 4-et, egyelőre azt nem tudni, hogy mely készülékek kapják meg a frissítés formájában. Visszatérve az órára: ami a tevékenységek követését illeti, a szokásos metódusok állnak rendelkezésre, több, mint 100 sport üzemmód mellett.

Kapunk egy új mérési opciót, amely egyetlen gombnyomással képes tájékoztatni bennünket a pulzus, a vérnyomás, a véroxigénszint és a stressz-szint aktuális adataival. Az óra hardveres felszereltségének részét képezi az NFC modul, amely az érintés nélküli fizetésekhez lesz majd használható.

Az okosóra energiaellátását egy 628 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a gyártó szerint nagyjából 80 órányi működésre elegendő az úgynevezett Smart Essential Mode segítségével, ez azonnal átkapcsol a másodlagos, alacsony fogyasztású képernyőre, ha a felhasználónak épp nincs szüksége az OLED panelre. Természetesen az órát lehet gyorstölteni is, amivel 30 perc alatt fel tudjuk tolni 65 százalékra a kapacitást.

Az óra tokozata 7000-es szériába tartozó alumíniumból, valamint nagy szilárdságú nejlonból készült, üvegszállal kiegészítve, míg a gyári pánt 24 mm-es szilikonból van. A Mobvoi TicWatch 5 Pro megfelel az US-MIL-STD 810H katonai besorolás követelményeinek, vagyis rendkívüli ellenállóképességet mutat a zord körülményekkel, az esővel, homokkal, jéggel, ütésekkel és rezgésekkel szemben. A jobboldali korona természetesen forgatható és simán lehet a menüben navigálni a segítségével.

Ha vadonatúj okosóra 349 dollárba vagy 359 euróba kerül, attól függően, hogy hol szeretnénk beszerezni és egyelőre csak obszidián színben kapható. A forgalmazás már megindult, szóval csapjatok le rá, ha szeretnétek egyet.

Forrás: GSMArena