Huawei okosórák és okoskarkötők kerültek globális forgalmazásba

A minap hajlítható képernyős okostelefonja mellett több viselhető eszközt is globális forgalomba helyezett a Huawei. Okosórák és okoskarkötő egyaránt van a kínálatban, ezeket fogjuk most górcső alá venni!

Huawei Watch GT 3 Pro

A készülék minden ízében prémium darab. Az okosóra a Watch GT termékvonal legújabb tagja, amelyet 46 mm-es titán és 43 mm-es kerámia változatban is be lehet szerezni. Mindkét verzió esetében AMOLED kijelző áll rendelkezésre, na meg persze rengeteg egészségkövetéssel kapcsolatos funkció. A jó öreg pulzusmérés mellett elérhető a véroxigénszint-mérés, a stressz-szint mérés, illetve monitorozható az alvási minőség.

A Huawei ezeket a lehetőségeket a megfejeli még egy EKG-val, habár ennek a funkciónak az elérhetősége régiónként eltérő lesz. Az okosóra képes az artériák merevségét is vizsgálni. Kijelenthető, hogy ez az okosóra nem csupán az aktív életet élők számára, de a krónikus keringési betegségekben szenvedőknek is nagy segítség lehet, még ha nem is feltétlenül orvosi precizitású eszközről beszélünk.

A mozgást kedvelők 100 különböző sport üzemmódot használhatnak tevékenységeik nyomonkövetéséhez, ezek között megtalálható az úszás és a búvárkodás is. A futók és kerékpározók nagy hasznát láthatják majd a kétcsatornás GPS modulnak. Az okosóra a Huawei Harmony OS 2 operációs rendszerét futtatja, és képes hívásokat fogadni, illetve indítani Bluetooth kapcsolaton keresztül. A gyári adatok alapján a 46 mm-es modell képes két héten keresztül is üzemelni egyetlen feltöltéssel, vegyes felhasználás mellett, a kisebb, 43 mm-es modell pedig nagyjából egy hétig bírja.

A Huawei Watch GT Pro 43 mm-es változata 499 eurós áron kerül forgalomba, a fehér bőr szíjjal kiegészítve, a kerámia változat pedig 699 euróért lesz kapható. A 46 mm-es titán modell 369 eurós kezdőáron jut el a fogyasztókhoz, ez a szilikon szíjjal szerelt verzió, akinek a titánból készült szíj kell, 499 eurót lesz kénytelen leszurkolni.

Huawei Watch Fit 2

Míg a fentebb ismertetett modell hagyományos, kerek kialakítású képernyővel rendelkezett, addig ez a készülék szögletes kijelzővel, némileg az Apple Watch külalakját idéző kialakítással büszkélkedhet, bár arányai egy kicsit nyújtottabbak. Az okosóra 1,74 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, emellett fontosabb jellemzői közé sorolható az egész napos pulzusmérés, a vér oxigénszintjének mérése, a stressz-szint követés, illetve elérhető 96 különböző sport üzemmód.

A jövendőbeli tulajdonos háromféle stílusból választhat, kérheti a készüléket szilikon szíjjal, fémből készült, illetve bőr szíjjal is. A különböző változatok az Active, a Classic, és az Elegant névre hallgatnak. Az okosóra szintén hívásokat tud fogadni és indítani Bluetooth kapcsolaton keresztül. A specifikációk részét képezi továbbá a beépített GPS modul, illetve érdemes megemlíteni, hogy az üzemidő nagyjából 10 napos. Az okosóra 149 eurós áron kapható, amennyiben az Active Edition-t választjuk, és 259 eurót kell leszurkolni az Elegant kiadásért.

Huawei Watch D

Ez a készülék eredetileg tavaly debütált, akkor még kizárólag a kínai vásárlók szerezhették be maguknak. Ez egy kifejezetten egészségközpontú okosóra, amely képes kalkulálni a vérnyomást, illetve EKG funkcióval is rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy összesen 70 sport üzemmódot kínál tulajdonosa számára.

Az 1,64 colos AMOLED kijelzővel szerelt és IP68 minősítésnek megfelelően vízálló okosóra elviekben akár hét napig is képes működni egyetlen feltöltéssel. A készülék mostantól az európai piacokon is kapható lesz, ahol már 449 eurós áron hozza lehet majd jutni.

Huawei Band 7

A most globális forgalomba helyezett viselhető eszközök közül ez a készülék a legolcsóbb, ára mindössze 59 euró. Ezért az összegért cserébe 1,47 colos organikus képernyő, pulzus- és véroxigénszint-mérés, valamint 5ATM besorolásnak megfelelő ellenállóképesség jár.

A karkötő a képeken látható négyféle árnyalatban kerül majd forgalomba – szerintünk mindegyikben nagyon csinosan fest, de főleg zöldben -, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy 96 különböző mozgásfajtát leszünk képesek követni az eszköz segítségével.A Huawei okoskarkötője a gyártói ígéretek szerint képes lesz két hétig is kihúzni anélkül, hogy töltőre kellene tennünk.

Forrás: GSMArena