Hivatalos az Oppo Watch 3 széria

A sok szóbeszéd, izgalommal teli várakozás után végre hivatalosan is bemutatták az Oppo Watch 3 okosórákat, amelyek legfőbb érdekességét az adja, hogy ezek a készülékek az elsők, amelyek belsejében Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely az amerikai gyártó legújabb prémium, viselhető eszközökbe szánt chipje. Az új sorozat két készülékből áll, az alapmodell mellett van egy Pro variáns is, lássuk, hogy mit is tudnak!

Az Oppo Watch 3 1,75 hüvelykes, téglalap alakú AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely 372 x 430 pixeles felbontást kínál, 3D-s üveg oltalma alatt. Az okosóra burkolata alatt a már említett csúcskategóriás processzor mellett 1 GB operatív memória valamint 32 GB háttértár található. A készülék külső borítása 5ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak.

Az óra belsejében Bluetooth 5.0 modem, NFC technológia, valamint GPS, BeiDou, GLONASS, QZZS, Galileo műholdakat egyaránt támogató navigációs rendszer is megtalálható. Még valami: a készüléket felszerelték a gyártó saját fejlesztésű Apollo 4 Plus társprocesszorával, ez végzi a számításokat akkor, amikor kevésbé erőforrás igényes feladatok végrehajtására használjuk az órát.

Oppo Watch 3

Az Oppo Watch 3 belsejében 400 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek töltése mindössze 60 percet igényel. Az üzemidő nagyjából 4 napos normál felhasználás mellett, egy nappal kevesebb, ha az LTE modemmel szerelt változatot választjuk és használjuk is a mobil kommunikációs lehetőségeket. Létezik egy akkumulátorkímélő mód is, ha az bekapcsoljuk az üzemidő elérheti az akár 10 napot is. Az Oppo Watch 3 alapmodell fekete és arany árnyalatokban kerül forgalomba, szíj nélkül 31,9 grammot nyom.

Az Oppo Watch 3 Pro határozottan méretesebb megjelenítővel rendelkezik, amelynek képátlója 1,91 hüvelyk, az ívelt megjelenítő ráadásul LTPO AMOLED, ezt a technológiát még nem alkalmazták viselhető eszköz esetében. A felbontásra sem lehet panaszunk, a téglalap alakú kijelző 378 x 496 képpontot mozgat. Nagyjából egyébként a két óra azonos jellemzőkkel bír, kivéve, hogy a Pro modell belsejében 550 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a funkciók teljes kihasználása mellett megközelítőleg 5 napos működési idővel kecsegtet. Néggyel, ha LTE modem is van az adott kiszerelésben. A telepet 65 perc alatt lehet feltölteni. Az aksival együtt a Watch 3 Pro 37,5 grammot nyom, a készüléket fekete és barna színben lehet választani.

Oppo Watch 3 Pro

Ezzel véget is értek az eltérések, a további specifikációk nagyjából azonosak. 150 választható óralap, 100 támogatott sport üzemmód, gyorsulásmérő, giroszkóp, geomagnetikus érzékelő, optikai pulzusmérő, véroxigénszint-mérő, EKG, fényérzékelő, és légnyomásmérő áll rendelkezésre. Az Oppo Watch 3 222 dolláros indulóáron kerül forgalomba, de egyelőre csak a kínai vásárlóközönség számára, a Pro variáns pedig helyi pénzből átszámítva legkevesebb 282 dollárért lesz kapható.

Az előrendelés már nyitott, a készülékek forgalmazása augusztus 19-én indul. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre még nem esett szó, de reménykedünk a globális megjelenésben. Ezek az órák egyébként egy külön a részükre fejlesztett operációs rendszert futtatnak a kínai régióban, azt is kíváncsian várjuk, hogy ezzel, vagy netán Wear OS ökoszisztémában jelennek meg a Népköztársaság határain kívül.

Forrás: GSMArena