Ezek voltak 2023 legjobb okosórái a GSMArena szerint

Manapság már egyáltalán nem nehéz jó okosórát előállítani, gyártani és forgalmazni. Lényegében a legolcsóbb ajánlatok is képesek korrekt módon kiszolgálni az egyszerűbb felhasználói igényeket. Ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy egyes modellek a többiek felé magasodnak funkcióik, külsejük, vagy egyéb szempontok okán. A GSMArena újságírói készítettek egy válogatást, amelyben azokat az órákat sorolják fel, amelyek szerintük a legjobbak voltak az idén.

Apple Watch Series 9

Csepett sem meglepő módon a legújabb Apple Watch áll az összesítés élén. A legújabb kiadás, vagyis a Series 9, az S9 chippel, a double tap gesztussal, illetve a közvetlenül az eszközön elérhető Siri aszisztenssel érkezett. Ráadásul a megjelenítő fényereje meghaladhatja a 2000 nitet is. Az Apple Watch Series 9 nem csupán általában véve, hanem az iPhone felhasználók számára is a legjobb választás, állítják az újságíró kollégák, és mi nem igazán tudunk vitába szállni velük.

Apple Watch Ultra 2

Persze, ha valóban a legjobban felszerelt almás okosórát szeretnéd megvásárolni, akkor az Apple Watch Ultra 2 a te készüléked. A legújabb modell testreszabható akciógombot, valamint forgatható koronát kapott a sokkal könnyebb kesztyűs használathoz. A belsejében pedig ugyanaz a gyors S9 chip található, mint az alapmodellben. Előretelepített Siri és iPhone 15 követés teszi teljessé a spéci funkciók listáját.

Samsung Galaxy Watch 6

Android rendszert futató, illetve Android rendszerrel kompatibilis táblogépek és okosórák szegmensében a Samsung a király. A legújabb viselhető eszközük a Galaxy Watch 6, amely 0,1 hüvelykkel nagyobb kijelzővel rendelkezik, úgy, hogy a tokozat mérete nem változott. Minden más a Watch 5-ről lett átemelve, vagyis zafírkristály védi a kijelzőt, és 5 nanométeres lapkakészlet dolgozik a készülék belsejében. A szoftverest frontot Wear OS 4 tartja One UI Watch 5 felhasználói felülettel kiegészítve.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

A Samsung okosórák egyik kiemelkedő és egyedi jellemzője a forgatható lunetta volt, amelyet a dél-koreai gyártó érthetetlen módon eltávolított az előző generációból. Valószínűleg a fejesek is érzékelhették, hogy ez egy óriási hiba volt, így a Samsung Galaxy Watch 6 Classic modell egy év kihagyás után visszahozta ezt a különlegeséget. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy ez a Samsung legjobb órája 2023-ban, ugyanakkor sajnálatos, hogy ezúttal Watch 6 Pro model nem érkezett, mert a forgatható lunettától eltekintve, a Galaxy Watch 5 Pro sokkal jobb készülék, mint a Watch 6 Classic.

Huawei Watch GT 4

Az eddig felsorolt okosórák mindegyike remek készülék, de van egy közös vonásuk, hogy csak néhány napig bírják egyetlen töltéssel, sőt, az Apple esetében ez mindössze egy napot jelent. A Huawei Watch GT 4 képes akár két hétig is működni egyetlen töltéssel, a GSMArena újságírói is egy hetet facsartak ki a készülékből, ami egyáltalán nem számít rossznak. A kínaiak órája jól felszerelt, csinosan fest, és még az ára sem vészes, mert 269 euróért már be lehet szerezni. Persze, van néhány kompromisszum, amelyet meg kell kötni a Samsung Google Wear OS rendszert futtató óráihoz képest, de ennek ellenére a Huawei órája még mindig egyike a legnagyszerűbb választásoknak.

Xiaomi Watch 2 Pro

A Xiaomi Watch 2 Pro egy remek okosóra. Azon kevés készülék közé tartozik, amelyek képesek kétsávos GPS-szel a helymeghatározásra, ami pedig az üzemidőt illeti, két teljes napra lehet számítani úgy, hogy az óra Wear OS 4 rendszert futtat. Mindezek mellett még az ára is szimpatikus, a készüléket 270 euróért lehet beszerezni, csak az a baj vele, hogy a készletek valamiért módfelett szűkösek.

Google Pixel Watch 2

A Google Pixel Watch okosóra immáron a második generációjánál tart, és abszolút egyedülálló ajánlatnak számít, köszönhetően a formatervének, és a szokásosnál kisebb méretének. Mivel a készülék rengeteg korábbi Fitbit funkciót tartalmaz, azok, akik szerették a Google által bekebelezett márka funkcióit és szolgáltatásait, valószínűleg ezt a készüléket is értékelni fogják. Mindenképpen említést érdemel a Pixel Watch 2 belsejében szolgálatot teljesítő Qualcomm SW5100 processzor is, amelynek köszönhetően az üzemidő is javult az elődjéhez képest.

Garmin Venu 3S

Vitán felül a Garmin okosórái a legjobbak között futnak, és a Venu 3S az egyik legújabb versenytársa a hagyományos okosóráknak. A készülék AMOLED kijelzővel, valamint rengeteg funkcióval, és nyomkövetési lehetőséggel is rendelkezik, ami pedig az üzemidejét illeti, akár egy hétig is képes működni egyetlen feltöltéssel. Az egyetlen hátrány talán az ár, hiszen a 440 eurós összeg mellett ez a drágább modellek egyike.

Amazfit GTR 4

Az Amazfit GTR 4 egy olyan készülék, amelyet jó szívvel lehet ajánlani. A 215 eurós árcéduláért 1,43 hüvelykes, ívelt AMOLED képernyő, rozsdamentes acélból öntött külső borítás, és akár 14 napos üzemidő jár.

Mobvoi TicWatch Pro 5

A Mobvoi által gyártott TicWatch Pro 5 mindennek nevezhető, csak olcsónak nem a 360 eurós árcédulájával, de ha hozzávesszük, hogy egy Wear OS 4 operációs rendszert futtató készülékről van szó, ami képes három napig üzemelni egyetlen feltöltéssel, illetve, hogy a borítása alatt Qualcomm W5 Plus Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, már mindjárt más lesz a helyzet. Arról nem is beszélve, hogy az óralap választék is óriási. Azért a gyártót mégiscsak szeretnénk elmarasztalni, mert korábbi modelljeinek frissítését trehányul kezeli, ilyen szempontból még van bőven hely a fejlődésnek.

Ti egyetértetek a GSMArena válogatásával? Tényleg ezek voltak a legjobb okosórák 2023-ban, vagy lemaradt a kedvencetek?

Forrás: GSMArena