Hivatalos a Xiaomi Watch 2 Pro

Hosszú évek után a Xiaomi visszatért a Google Wear OS operációs rendszerhez, az első ökoszisztémába tartozó készülék pedig a Watch 2 Pro okosóra. Az óra divatos és elegáns formatervet kapott, kétféle változatban kerül forgalomba, a kínai gyártó szokásos árazásához képest egy picit borsos, de a konkurens ajánlatokhoz viszonyítva még mindig kedvező áron.

Az okosóra által futtatott rendszernek köszönhetően teljesen nyitott szoftveres felület áll a jövendőbeli tulajdonos rendelkezésére, amelyre újabb és újabb applikációkat telepíthetünk, kis túlzással korlátok nélkül. Az okosóra Bluetooth és 4G változatban is megjelenik, az utóbbi nyilván lehetővé teszi, hogy párosított okostelefon nélkül is teljes értékű hálózati funkciókat vehessünk igénybe. A csatlakozás nem fizikai, hanem eSIM révén történik.

A Xiaomi Watch 2 Pro kerek kialakítású, 1,43 hüvelykes, 466 x 466 pixel felbontású AMOLED megjelenítővel büszkélkedhet, a panel maximális fényereje elérhető az akár 600 nitet is, ami azt jelenti, hogy még napfényben is remekül olvasható marad. Természetesen van Always-On-Display, illetve kapunk 20 előre telepített számlapot is, de a rendszer jellegéből adódóan újabbakat is telepíthetünk, esetleg mi magunk is kreálhatunk fényképekből.

Az okosóra belsejében Snapdragon W5+ Gen 1 lapkakészlet dolgozik, a hardvert 2 GB RAM, valamint 32 GB belső tárhely egészíti ki. Kapcsolódási lehetőségekből akad jónéhány, van kétcsatornás GNSS helymeghatározás, Wi-Fi, Bluetooth 5.2, illetve NFC is. A viselhető eszköz mérlegre helyezve 54,5 grammot nyom, a tokot úgy alakították ki, hogy ellenálljon a vízzel és a porral szemben, mégpedig az 5ATM hivatalos minősítés követelményeinek megfelelően.

A Xiaomi Watch 2 Pro biztosítja a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos lehetőségeket, vagyis van pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, stressz-szint mérés, valamint alvásmonitorozás is. 150 sport üzemmód teheti hatékonyabbá a mozgást, a készülékkel egyébként mérhető a testzsírszázalék, az izomtömeg és más hasonló biometrikus jellemzők.

Az okosóra borítással a 495 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, amely 65 órás működési időt biztosít a Bluetooth modell esetében, az LTE modemmel szerelt variáns pedig nagyjából 55 órát képes üzemelni egyetlen feltöltéssel. Ez a bizonyos töltés egyedi, kétpines mágneses tartozékkal történik. A Xiaomi Watch 2 Pro Magyarországon is kapható lesz, nálunk 110 ezer forintba kerül a Bluetooth Only modell, a 4G modemmel szerelt változat pedig 130 ezerért lesz kapható.

Forrás: GSMArena