Hivatalos a Samsung Galaxy Watch 6 széria

Hajlítható okostelefonok, prémium táblagépek és természetesen okosórák is érkeztek a Samsung legutóbbi bemutatóján. Az órákkal együtt visszatért a forgatható lünetta, amely a Watch 6 Classic modellt ékesíti, illetve teszi egyedivé a viselhető eszközök óriási felhozatalában. Mind az alapmodell, mind a Classic kiadás elérhető kétféle méretben, az órákat választhatjuk LTE modemmel, eSIM kompatibilitással.

A Galaxy Watch 6 számos téren jelent előrelépést az előző generációhoz képest. Az új széria megfizethetőbb tagja ugyan nélkülözi a forgatható lünettát, de így is rendelkezik az összes új funkcióval. A most leleplezett készülék valamivel kisebb, mint elődje, 44 és 40 mm-es tokkal választhatjuk. Köszönhetően a vékonyabb megjelenítő körüli keretnek, a képernyők egy picit méretesebbek lehettek, ezek 1,5, valamint 1,3 hüvelykesek.

A megjelenítők mérete megegyezik a Classic modell esetében is, de a forgatható lünettával szerelt okosóra 47 és 43 mm-es méretben kerül majd a boltok polcaira. Mindkét készülék Super AMOLED kijelzővel lett felszerelve, teljes színű Always-On-Display funkcióval, a karcok elleni védelmet pedig zafírkristály bevonat biztosítja.

A Samsung új okosórái Exynos W930 processzorral vannak felszerelve, ami továbbra is kétmagos CPU-t jelent, ám az órajel ezúttal 18 százalékkal magasabb, 1,4 GHz-es. Az operatív memória 33 százalékkal több, immáron 2 GB, a belső tárhely pedig 16 GB-os.

Az előrelépés nem hardveresen, sokkal inkább szoftveresen kell keresni az elődökhöz viszonyítva. Példának okáért a bőrhőmérséklet-érzékelőknek és a pulzusmérőnek köszönhetően a viselhető eszközök mostantól sokkal részletesebb betekintést biztosítanak alvásmonitorozás során. A gyártó arra is büszke, hogy elviselhető eszközeik jelenleg az egyetlenek, amelyek támogatják a teljes egészségmegőrző eszköztárat, vagyis a pulzusmérés mellett van EKG, vérnyomás kalkulálás, menstruációs ciklus előrejelzés, illetve esésérzékelés. Ezek szó szerint életmentő funkciók!

A beépített NFC technológiának köszönhetően az új órák támogatják a Samsung Walletet – nyilván ezzel a lehetőséggel csak azokban az országokban lehet élni, ahol az elérhető – a beépített térkép segítségével távoli kamerakapcsolóként, vagy akár a tulajdonos telefonjának megtalálására is használhatók. Mivel a Samsung Galaxy Watch 6 modellek WearOS rendszert futtatnak, nem kötelező beérni az előre telepített applikációkkal, letölthetünk bármit a Google kínálatából, illetve külsős fejlesztőktől is. Ez nem egy zárt rendszer, a lehetőségek szinte végtelenek.

Samsung Galaxy Watch 6

Ha nagyobb méretű Galaxy Watch 6, illetve Watch 6 Classic modelleket választjuk, akkor 425 mAh kapacitású akkumulátor kerül a készülékbe, a kisebb tokhoz kisebb telep, ami jelen esetben 300 mAh-s. Az okosórák külső borítása megfelel az IP68 minősítés követelményeinek, a készülékek 50 méter mélységben is túlélik a víznyomást, efelől az 5ATM besorolás biztosít bennünket, de más fizikai behatásokat is igencsak jól bírnak, a MIL-STD-810H tanúsítványt nem szokták csak úgy osztogatni.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

A Samsung Galaxy Watch 6 Magyarországon 129 990 forintról indul, a Classic modell pedig legolcsóbban 169 990 forintért szerezhető be, nyilván az árak mérettől és adatkommunikációs lehetőségektől függően változnak. Az előrendelés már megkezdődött, az órák augusztus 11-től lesznek elérhetők.

Forrás: GSMArena