Kiszivárogott képeken a Samsung Galaxy Watch FE

Tegnap arról számolhattunk be, hogy a Samsung saját weboldala erősítette meg a Galaxy Watch FE okosóra érkezését. A megfizethetőbb árkategóriába érkező készülék most kiszivárgott képeken pózol az internet népe előtt, amelynek polgárai most a specifikációkat is megismerhetik.

Az okosóra 40 mm-es tokmérettel fog érkezni, felső részén pedig egy 1,2 hüvelykes 396 x 396 pixel felbontású Super AMOLED megjelenítő foglal majd helyet. Az óra energiaellátásáról 247 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

A készülék belsejébe mindezeken kívül 1,5 GB RAM-ot, illetve 16 GB belső tárhelyet szerelnek. A Galaxy Watch FE támogatni fogja a mágneses vezeték nélküli töltést, alumínium borítása pedig 50 méter mélységig lesz vízálló, plusz még megkapja az IP68, valamint a MIL-STD-810H minősítéseket is.

A készülék meghajtásáról Exynos W920 lapkakészlet gondoskodik majd, a szoftveres frontot pedig WearOS operációs rendszer tartja, amelyet a Samsung One UI Watch 5.0 felhasználói felülete egészít ki. Ez egyébként azért is érdekes, illetve fontos, mert a dél-koreai gyártó nemrég jelentette be a 6.0-as kiadását ugyanennek a felületnek, amelyet úgy látszik, hogy az óra nem fog megkapni, legalábbis nem egyből.

A készülék felszereltségéhez tartozik még a gyorsulásmérő, a barométer, a bioelektromos impedencia modul, az elektrokardiológiai szenzor, a giroszkóp, a geomágneses- illetve a fényerős érzékelő, valamint a jó öreg optikai pulzusmerő is.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy a Samsung Galaxy Watch FE lényegében a 2021-es Galaxy Watch 4 újrakiadása lesz. Ezek a jellemzők lényegében megerősítik az értesülést. Az okosórát egyértelműen belépőszintű ajánlatnak szánja a Samsung, bár hogy az árazás mennyire lesz belépőszintű, azt még egyelőre nem tudni.

A Samsung Galaxy Watch FE várhatóan július 10-én mutatkozik be a Samsung következő Unpacked eseményén, amelyen a Galaxy Watch 7 okosórák, a Galaxy Watch Ultra, a hajlítható kijelzős Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 is bejelentésre kerülnek.

Forrás: GSMArena