Hivatalos a Redmi Watch 4

A Redmi a minap tartott egy nagyszabású bemutatót Kínában, ezen leleplezték a legújabb zászlóshajó okostelefonokat, befutottak a K70 modellek, de a mobilok mellett viselhető eszköz is debütált. Nagyméretű organikus kijelzővel érkezett a Redmi Watch 4, ami elődeihez képest ismét egy új, magasabb szintet képvisel.

Az okosóra téglalap alakú kialakítást kapott, megjelenítője pedig 1,96 hüvelykes, AMOLED technológián alapul, felbontása pedig 450 x 390 pixel. A kijelző támogatja az Always-On-Display funkcionalitást, maximális fényereje pedig elérheti a 600 nitet. A Redmi Watch 4 az első a Redmi Watch modellek sorában, amely alumínium ötvözetből öntött tokot kapott, 5ATM vízállósággal.

A készüléken HyperOS operációs rendszer fut, ez a Xiaomi legújabb interfésze. Az okosóra beépített GNSS helymeghatározással, NFC és Bluetooth 5.3 támogatással egyaránt rendelkezik. Természetesen a Redmi Watch 4 a jól megszokott egészségkövetéssel kapcsolatos lehetőségeket is biztosítja, a pulzusmérés mellett van véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, és stressz-szint mérés is.

Azok, akik aktív életet élnek 150-nél is több sport üzemmódot vethetnek be edzéseik még hatékonyabbá tételére. Az okosóra borítása alá 470 mAh kapacitású akkumulátort sikerült bepréselni, ami bekapcsolt Always-On-Display mellett nagyjából 10 napos működési időt biztosíthat, ha viszont csak mérsékeltebben vesszük igénybe a készülék képességeit, az akár 20 napig is elvan a konnektorok társasága nélkül.

A Redmi Watch 4 helyi pénzből átszámítva nagyjából 24 ezer forintba kerül, forgalmazása egyelőre Kínára korlátozódik, ahol az érdeklődők a Xiaomi hivatalos weboldaláról szerezhetik be az újdonságot. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó, de egyáltalán nem valószínűtlen, hogyha nem is ezen a néven, a készülék a globális piacokon is megjelenik majd.

Forrás: GSMArena