Hivatalos a Huawei Watch Ultimate

Az utóbbi időben számos bejelentést tett a Huawei, prémium okostelefonok, táblagépek és viselhető eszközök érkeztek. Az okosóra kategóriában bemutatásra került a Huawei Watch Ultimate. A készülék olyan jellemzőkkel büszkélkedhet mint például az 1,5 hüvelykes kerek megjelenítő, vagy a 100 méterig vízálló külső burkolat.

Az Huawei Watch Ultimate egy 1,5 hüvelykes kerek LTPO AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely képes adaptív képfrissítésre 1 és 60 Hz között.

Az okosóra hatalmas 530 mAh kapacitású akkumulátorral van ellátva, amely lehetővé teszi akár 14 napos használatot egyetlen feltöltéssel, de azoknak , akik sűrűbben használják az órát, 8 napos működésre kell számítani.

Az okosóra vezeték nélküli töltést is támogat, a mellékelt töltővel mindössze egy óra alatt teljesen feltölthető az 530 mAh-s  akkumulátor. Az óra számos egészségügyi érzékelővel rendelkezik, beleértve a pulzusmérést, véroxigénszint-mérést és EKG-t.

A Huawei Watch Ultimate 16 vízálló rétegből épül fel, amelynek köszönhetően ellenáll a szélsőséges mélytengeri nyomásnak is. A tesztek alapján megfelelt az ISO 22810 vízállósági szabványnak és az EN13319 minősítés követelményeinek, ezek lehetővé teszik a készülék 110 méteres mélységben való 24 órás használatát is, így a 10ATM tanúsítványt is elnyerhette.

A Huawei Watch Ultimate cirkónium alapú folyékony fém házzal rendelkezik, a pánt pedig újfajta hidrogénezett nitrilgumiból van. A lünetta kerámiából öntötték, a képernyőt zafírüveg védi.

A Huawei Watch Ultimate rendelkezik egy „Expedition Mode” üzemmóddal, amely határozottan a szabadban tartózkodó felhasználók számára lett megalkotva. Az opció kompatibilis a duál frekvenciás, 5 műholdas rendszerrel, pontos térképezést és útvonaltervezést biztosít. Ezt lehet kombinálni a véroxigénszint méréssel, ami például hegymászás során lehet rendkívül hasznos.

Európában április 3-ától lesz elérhető a Huawei Watch Ultimate, ami fém és gumi szíjjal lesz kapható. A kínai piac árai 800 és 1025 dollár körül alakulnak (~283 és 362 ezer forint), a nemzetközi árazást később fogják bejelenteni.

Forrás: GSMArena