Hivatalos a Honor Watch GS 4

A Honor vadonatúj okosórával rukkolt elő, amely a Watch GS 4 nevet viseli. Az újdonság AMOLED megjelenítővel, rozsdamentes acél, borítással, vízálló kialakítással és Bluetooth hanghívással érkezett.

Az okosóra 1,43 hüvelykes, 460x, 460 pixel felbontású, köralakú AMOLED megjelenítővel debütált. 8000-nél is több számlapot lehet letölteni a készülékre, illetve a csatlakoztatott eszköz albumából egy kép segítségével sajátot is létrehozhatunk. A z óra külső borítása rozsdamentes acélból készül. A tok vastagsága 10,5 mm, a jobb oldalon két fizikai gomb található. Az okosóra szíjak nélkül 44 grammot nyom, amely 140-210 mm-es csuklóméretre állítható.

A Honor Watch GS 4 a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos opciókat kínálja, vagyis van pulzusmérés, alváskövetés, stresszszint és véroxigénszint mérés. Vérnyomásszint kalkulálás is elérhető, illetve az óra jelzi a pitvarfibrillációt is. Az aktív életet élők jó hasznát látják majd a több, mint 100 beltéri és kültéri sport üzemmódnak, amelyek közül 85 teljesen testreszabható, illetve van 10 professzionális mód is.

Az okosórát egyáltalán nem érdekli, hogy iPhone vagy Android mobillal szeretnénk használni, kompatibilis a legalább iOS 11 és Android 9 rendszert futtató készülékekkel. A gyártó még nem árulta el az okosóra akkumulátorának kapacitását, de a reklámanyagok 14 napos működési időt ígérnek tipikus felhasználás mellett, ráadásul 5 perccel egy egész napra elegendő energiát préselhetünk az okosóra telepébe. A készülék beépített navigációval is rendelkezik, amely kompatibilis 5 műholdas helymeghatározó rendszerrel, ezek a Beidou, a GPS, a GLONASS, a GALILEO és a QZSS.

A további említésre méltó specifikációk közé sorolható a készülék belsejében lévő 32 MB RAM, a 4 GB-os tárhely és a külső borítás 5ATM minősítésnek megfelelő vízálló kialakítása. Mindezek mellett a készülék rendelkezik beépített hangszóróval és mikrofonnal, így Bluetooth kapcsolaton keresztül képes fogadni a telefonra beérkező hívásokat, de mi is kezdeményezhetünk, ha szeretnénk. Az NFC technológia is rendelkezésre áll, ha fizetni óhajtanánk az órával.

Az okosóra értékesítése egyelőre Kínára korlátozódik, ahol a készüléket háromféle színben, többféle szíjjal, helyi pénzből átszámítva legolcsóbban 51 ezer forintért lehet megvásárolni.

Forrás: GSMArena