Hivatalos a Garmin Fenix 7 Pro és az Epix 2 Pro

A Garmin két vadonatúj okosórával örvendeztetett meg bennünket, leleplezték a Fenix 7 Pro, valamint az Epix 2 Pro modelleket, amelyek többek között beépített napelemmel, zseblámpával, valamint 32 GB belső tárhellyel igyekeznek a kedvünkre tenni. Fussuk át a részleteket!

Az Epix 2 Pro modellek esetében nem történt áremelés, ám a Fenix 7 Pro egy kicsit drágább lett, mint elődei. A Garmin Epix 2 Pro háromféle méretben kerül forgalomba, ami azért jó, mert az Epix 2 csupán 47 mm-es kivitelben volt kapható. Ezután választani lehet 42, 47 és 51 mm-es változatok közül, amelyek 1,2, 1,3, illetve 1,4 hüvelykes megjelenítővel vannak felszerelve.

Garmin Epix 2 Pro

Az Epix 2 Pro és a Fenix 7 Pro eléggé hasonló specifikációkkal bír, a legfontosabb eltérés közöttük a kijelző. Az Epix termékcsalád AMOLED képernyővel van felszerelve, a Fenix variáns pedig Memory-In-Pixel (MIP) kijelzőt kapott, amely sokkal takarékosabban bánik az energiával, különösen Always On üzemmódban.

Ami a 47 mm-es modelleket illeti, az Epix 2 Pro akár 16 napig is képes működni, úgy, hogy az okosórás funkciók mind bekapcsolva vannak, 6 napig pedig akár az Always On Display funkcióval is. Amennyiben aktiváljuk a GPS-t, az üzemidő 42 órára csökken, ha pedig még a többsávos módot is engedélyezzük, nagyjából 32 órára lehet számítani. Ez amúgy egyáltalán nem rossz a kategórián belül.

A Fenix 2 Pro esetében 22 napos üzemidővel kecsegtetnek bennünket, 73 órával, ha bekapcsoljuk a GPS-t, 48 órával abban az esetben, ha engedélyezzük a többsávos módot. Továbbra is választhatjuk a divatos Sapphire variánst, amely titán kerettel és zafírüveggel oltalmazott képernyővel bír, az óra háza minden esetben szálerősített polimerből készül.

Aki látta az Ideglelést, valószínűleg már tudja, milyen hasznos lehet a beépített zseblámpa egy okosórában, ezt a funkciót most az összes modell megkapta, még a 42 mm-es változat is. A fényforrás két fehér és egy piros LED-ből áll, zseblámpa mellett stroboszkóp gyanánt is használható, ami éjszakai futások során jöhet jól. Amúgy ez a funkció csak a Fenix 7X 51 mm-es változatánál volt elérhető, klassz, hogy mostantól az összes modell tudja.

A gyártó új optikai pulzusmérő szenzort alkalmazott, amely az Elevate V5 nevet viseli, illetve meg nem erősített információk szerint az EKG-hoz szükséges komponensek is megtalálhatók az órák belsejében. Ezek viszont még nem kapták meg a szükséges tanúsítványt, vagyis a Garmin egyelőre nem tehet róluk említést. A szoftveren belül is történtek újítások, van osztott képernyős mód a térkép és a teljesítménymérők megjelenítéséhez, különböző időjárási és térkép opciók és így tovább.

Garmin Fenix 7 Pro

A Garmin Fenix 7 Pro indulóára mostantól 800 dollár, a 42 és a 47 mm-es modellek esetében, ami 100 dollárral több, mint amennyit a Fenix 7 órákért elkértek. Az 51 mm-es variáns 900 dollárba kerül, ha pedig szeretnénk zafírt is az egyenletben, akkor további 100 dollár felárat kell fizetni minden modell esetében. A Garmin Epix 2 Pro 900 dollárról indul, amennyiben a 42 és 47 mm-es modellek közül szeretnénk választani, az 51 mm-es pedig ezer dollár, akárcsak a szimpla, nem Pro változat. A Sapphire variáns újfent 100 dolláros plusz kiadást jelent.

Forrás: Garmin és Garmin