Hamarosan Európában is megjelenhet a Redmi Band 2

Nem szeretnék semmit sem elkapkodni, de a legfrissebb értesülések szerint hamarosan Európában is forgalomba kerülhet a Redmi Band 2 okoskarkötő, amely tavaly kezdte meg hódító útját Kínában. A készülék a szokásos fitnesz funkciók mellett lehetővé teszi a mobilfizetést, véroxigénszint-mérést is tud, de ezeken kívül az egyik legvonzóbb tulajdonsága a rendkívül baráti ára.

A XiaomiToday nevű médiaorgánum állítólag talált egy úgynevezett „megfelelőségi nyilatkozatot” egy olaszországi adatbázisban. Ez afféle tanúsítványi papír, amely a forgalomba helyezéshez szükséges. A dokumentumban az M2225B1 modellszám szerepel, amelyet Kínában is használtak különböző tanúsítványok esetében.

Ez az irat egészen konkrétan egy az európainál jóval szélesebb körű termékbevezetés kezdetét is jelezheti, ezt igazolja az is, hogy az indonéziai Xiaomi Twitteren korábban már megerősítette, vagy a karkötő január 25-én forgalomba kerül náluk.

A Redmi Band 2 tavaly jelent meg Kínában, egy pehelykönnyű, 14,9 grammos okoskarkötőről van szó, amely egészen méretes, 1,47 hüvelykes megjelenítővel van felszerelve. A készülék képes több, mint 30 sportfajtát követni, de eszköztárában megtalálható a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, illetve az alvásmonitorozás is.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy legalábbis a kínai régióban támogatott a mobilfizetés is, amelynek alapjait nyilván az NFC technológia biztosítja, kérdéses, hogy egy globális forgalmazás esetén megmarad-e ez az opció.

Az is kérdéses, hogy vajon mikor kezdődhet a Redmi Band 2 európai forgalmazása, illetve arról sem tudni semmit, hogy mennyiért árulhatják majd a viselhető eszközt.

A kínai rajongók és érdeklődők nagyjából 25 dolláros áron tudják megvásárolni a készüléket, ami mondhatni nem pénz ezért az eszközért, a mi valutánkban ez az összeg nagyjából 9 ezer forintot jelent a mostani árfolyamokkal számolva. Te vennél Redmi Band 2-t, ha árulnák Magyarországon?

Forrás: NotebookCheck