Hamarosan érkezik az életmentő funkció a Google Watch órákba

A Google Watch utoljára decemberben kapott komolyabb frissítést, amelynek számos hasznos és érdekes funkció képezte részét, ám egy, amelyet a gyártó kifejezetten megígért, valamiért kimaradt belőle. Ez nem más volt, mint a zuhanást érzékelő funkció, azokon hivatott segíteni, akik valamilyen okból kifolyólag földre kerülnek, elesnek. A legfrissebb értesülések alapján már nem sokáig kell nélkülözni ezt a szó szerint életmentő funkciót, amely hamarosan egy frissítés formájában érkezik a viselhető eszközre, illetve egyesek már meg is kapták.

A 9to5Google egyik friss írása szerint egyre több felhasználó számol be arról, hogy megérkezett hozzájuk a várva várt funkció, igaz csak most, 2023 elején. Az egyik ilyen felhasználó arról számol be hogy a funkciót az okosóra újraindítása után kellett kalibrálnia. A folyamatot az alkalmazáson belüli menüpontok a következőképp írják le:

Gyors segítséget kaphatsz egy kemény esés után azáltal, hogy az órád felhívhatja az elsődleges kapcsolatodat.

Ezzel lényegében ismertetésre is került a funkció mibenléte. Azért akadnak bizonyos korlátozások, amelyeket érdemes figyelembe venni a funkciók kapcsán. A zuhanás-detekció nem minden régióban fog működni, csak azokban, amelyekben támogatott az automatikus tárcsázási szolgáltatás. A jelenlegi helyzet szerint még az ilyen országokban sem mindenki kapta meg a szükséges frissítést.

Azzal kapcsolatban sem érkezett hivatalos indoklás, hogy miért ilyen korlátozott az elérhetősége ennek a lehetőségnek, így aztán mindenkinek manuálisan kell ellenőriznie, hogy az általa birtokolt Google Watch-ra letölthető-e már a szolgáltatást biztosító frissítés. Ezt a beállítások menüben, a biztonság menüpont alatt, az SOS vészhelyzet résznél lehet megtenni – itt kell megjelennei a Fall Detection beállításnak.

Maga a funkció egyáltalán nem forradalmi, az Apple Watch már 2018 óta tudja. Ez a kis extra, mióta bevezették több emberi életet is megmentett és a különböző bűnüldöző szervek is megjegyezték már azóta, hogy mennyire hasznos. Jó látni, hogy a Google is bevezeti a saját alternatíváját.

Forrás: PhoneArena