Befutott a Motorola Moto Watch 70 és a Moto Watch 200

Két új okosórával rukkolt elő a Motorola, az egyik a belépőszintű, alapvető funkciókat kínáló Moto Watch 70, a másik pedig a magasabb kategóriát képviselő Moto Watch 200. A készülékek ára és elérhetősége jelenleg nem ismert, de a gyártó hivatalos oldala szerint hamarosan forgalomba kerülnek. 

Moto Watch 200

Nyilván a két óra közül ez az érdekesebb és egyben a jobban felszerelt. Az újdonság 1,78 colos AMOLED kijelzővel lett felszerelve, amely egy 45 mm-es alumínium házban foglal helyet. A külső borítás megfelel az 5ATM besorolásnak, az óra rendelkezik egyebek mellett pulzusmérővel, de véroxigénszint-mérés funkcióval is bír, érzékelők tekintetében pedig gyorsulásmérő és magasságmérő teszi teljessé a felhozatalt.

A Moto Watch 200 több, mint 28 beépített sport üzemmóddal és saját GPS modullal is fel lett vértezve, a készülék képes szinkronizálni az adatokat olyan szolgáltatásokkal, mint a Google Fit vagy a Strava.

A készülék Moto Watch OS rendszert futtat, a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően pedig hívásokat is tudunk vele bonyolítani, igaz erre önállóan nem képes, szükséges egy párosított okostelefon, a varázslat pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül történik. Az okosóra vízálló alumínium burkolata rejt még egy fontos összetevőt, a 355 mAh kapacitású telepet, ami a gyártói ígéretek szerint 14 napos üzemidőt is biztosíthat egyetlen feltöltéssel, átlagos felhasználási szokások mellett.

A már említett vezeték nélküli kapcsolatokat egy Bluetooth 5.3 modul menedzseli, a funkciók között pedig még az esésérzékelés is megtalálható, amit az Apple tett híressé, de nem csak az általuk gyártott órák teszik lehetővé az életmentő opciót. A Motorola Moto Watch 200 fekete és arany árnyalatokban lesz elérhető.

Moto Watch 70

Szerényebb, de nem lebecsülendő jellemzőkkel érkezik a Moto Watch 70. Az okosóra 1,69 hüvelykes folyadékkristályos megjelenítőt kapott, amely egy 43 mm-es, cink ötvözetből öntött tok éke. Habár ez a két készülék közül az olcsóbb ajánlat, minden aktivitáskövetéssel kapcsolatos megkapunk, amit a drágább modell kínál, plusz 100 számlap közül választhatunk, hogy egy kicsit személyre szabottabbá tegyük a felhasználói élményt.

Az okosóra Bluetooth 5.0 LE technológia révén kapcsolodik az okostelefonhoz és újfent Moto Watch OS rendszerrel áll a felhasználó rendelkezésére. Az óra szintén 355 mAh-s akkuval bír, ami megközelítőleg 10 napos működést tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. A Motorola Moto Watch 70 csupán egyetlen, fekete árnyalatban lesz kapható.

Forrás: GSMArenaGSMArena