Újabb bizonyítékok vannak arra, hogy nem lesz Samsung Galaxy Watch 5 Classic

A Samsung nemrégiben hozzáférhetővé tette az online regisztrálók számára a One UI 4.5 béta verzióját, így most már ki lehet próbálni azt a Galaxy Watch 4 okosórákon. A Health alkalmazás béta verziójában a kompatibilis készülékek listáján olyan modellek is fel voltak sorolva, amelyek még meg sem jelentek: egészen pontosan a Galaxy Watch 5 és a Galaxy Watch 5 Pro. Eredetileg három készülék érkezésére számítottunk, de már korábban is voltak hírek azzal kapcsolatban, hogy idén nem lesz Classic modell, sajnos ez az új fejlemény is ezt erősíti meg.

A szóban forgó okosórának az volt az egyik legnagyobb érdekessége, hogy forgatható lünettája volt, egy olyan hardveres összetevője, ami igazi kuriózumnak számít a termékkategórián belül. A kellemetlen megerősítés a 9To5Google csapatának köszönhetően vált közkinccsé. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a forgatható korona el fog tűnni a Samsung prémium óráiról, mert mint kiderült, a Pro modellen sem lesz ilyen lehetőség.

Összességében véve egyébként a Samsung Galaxy Watch 5 Pro hivatott betölteni az eddigi Classic modell szerepét, habár az említett hiányossággal együtt kell majd élnie a jövendőbeli tulajdonosnak. Máskülönben egészen ígéretes készüléknek tűnik az óra, amelyről azt beszélik, hogy nagy méretű, 572 mAh kapacitású akkumulátora lehet, beépített lázmérője, kijelzőjét zafírüveg oltalmazhatja, a maga a ház pedig valamilyen prémium anyagból, az értesülések szerint titánból készülhet. Ilyen jellemzők mellett valószínűleg meg fogják kérni a készüléken árát, bár a borsos árazás vélhetően a teljes szériát jellemezni fogja. A pontos árakat egyelőre nem tudjuk, mint ahogyan a premier dátuma sem ismert, de ahogyan egyre közeledünk a jeles naphoz, valószínűleg úgy fognak egyre több részletet felfedni a gyártó munkatársai és a nyughatatlan szivárogtatók.

Forrás: 9to5Google