Hamarosan debütál a Xiaomi Smart Band 8 Pro

A Xiaomi bejelentette következő nagyszabású bejelentését, amelyre augusztus 14-én kerül sor. Aznap egy gigantikus méretű táblagép, valamint a vállalat legújabb hajlítható telefonjának leleplezése mellett elénk tárják a Xiaomi Smart Band 8 Pro elnevezésű okoskarkötőt is, amely egészen félreérthetetlenül fogja nyúlni az Apple Watch dizájnját.

A soron következő bemutató sztárja a Redmi K60 Ultra lesz, ami a nemzetközi piacokon mint Xiaomi 13T Pro jelenik majd meg, legalábbis ezt állítják a friss értesülések. A másik különlegesség a 14 hüvelykes kijelzővel szerelt Xiaomi Pad 6 Max lesz, ami nyilvánvalóan az iPad Pro méretesebb kiadásának próbál a konkurenciája lenni, kétséges sikerrel.

A hajlítható telefonok kategóriájában a Xiaomi MIX 3 Fold indul versenybe, ami az előzetes hírek szerint a legvékonyabb könyv kialakítású flexibilis okostelefon lesz, amikor megjelenik. Ez a készülék már remek kihívója lehetne a Samsung ajánlatainak, de sajnálatos módon nem jelenik meg a globális piacokon.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro esetében viszont vélhetően nem lehet majd panaszunk, mert a készülék 1,74 hüvelykes AMOLED képernyővel lesz felszerelve, amely 0,1 hüvelykkel nagyobb, mint amit a Smart Band 7 Pro kapott. A nagyobb méret az újabb modellnek még szögletesebb kialakítást ad, így aztán elkerülhetetlenek lesznek az összehasonlítások az Apple Watch készülékekkel.

Az okoskarkötő sík kialakítást kap, mivel a Xiaomi nem alkalmazza az Apple által előszeretettel használt 2.5D-s kialakítást. A gyártó a specifikációkat nem leplezte le, annyit azért igen, hogy a képernyő 60 Hz-es lesz, 336 ppi-s pixelsűrűséggel, illetve 16,7 millió szín megjelenítésére lesz képes. Amennyiben az okoskarkötő megjelenik a globális piacokon, annak bevezetésére még hónapokig lehet majd várni.

Forrás: NotebookCheck