Az Amazfit már a harmadik legnagyobb okosóra-gyártó

Kijöttek a Counterpoint Research legfrissebb adatai, amelyek a 2021 harmadik negyedévében leszállított okosórákra vonatkoznak. Az Amazfit már a harmadik helyen áll a versenyben.

Az okosóra-piacot továbbra is az Apple vezeti, de a részesedésük az egy évvel korábbi 28%-ról 21,8%-ra csökkent. Őket követi a Samsung, amely jelentős növekedés után a piac 14,4%-át szerezte meg.

A harmadik legnépszerűbb gyártó az Amazfit, ők az eladások 5,8%-át tudhatják magukénak. A negyedik a nálunk kevésbé ismert Imoo lett, az ötödik helyen pedig a szebb napokat is megélt Huawei áll.

Ha a használt rendszerek alapján vizsgáljuk a készülékeket, akkor a legtöbb okosóra az Apple watchOS-t futtatja, ez értelemszerűen ugyanúgy 21,8%-ot tesz ki. A második helyre feljött a Google-féle Wear OS, amely az eladott okosórák 17,4%-án futott. Ebben nagy szerepe volt a Samsung nemrég megjelent Galaxy Watch 4 óráinak. Az Amazfit saját rendszere a harmadik, ezt pedig a Fitbit szoftveres környezete követi. Az említésre méltó okosórás felületek között szerepel még a Huawei szoftvere, a Garmin rendszere és a Samsung által megalkotott Tizen.