Gyorsan merülnek az Apple Watch órák, érkezik a javítás

Neked is gyorsan merül az Apple Watch okosórád? Nem kell megijedni, másokat is érint a probléma, leginkább azokat, akik telepítették a watchOS 10.1 frissítést. Az almás gyártó egy belsős jegyzetében, amelyet a hivatalos szervizpartnereivel osztott meg, közölte: tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson.

A MacRumors valamilyen módon megszerezte ezt a feljegyzést, ebben az szerepel, hogy az Apple hamarosan egy szoftverfrissítés segítségével orvosolni fogják a problémát. A vállalat nem közölt további részleteket, így nem tudni, hogy mi váltja ki az okosórák rohamos merülését, azt sem tudni, hány ügyfelet érint a probléma, illetve, hogy mely modelleket.

Az október végén lezajlott watchOS 10.1 frissítés óta az Apple Support Community és a MacrRumors fórumain, illetve a Redditen is sokan panaszkodnak erre a problémára. Ha ebből indulunk ki, akkor tömegeket érinthet a probléma, egészen a Watch Series 5 modellektől a Watch Ultra 2-ig. Még olyan erős kijelentéseket is tettek egyesek, hogy az új frissítés kinyírja az Apple Watch akkumulátorát. Mindössze 60 perc alatt 100 százalékról lement 50 százalékra a töltöttség – állítja Martin Cooper, mezei felhasználó az X-en.

Érdemes megemlíteni hogy az iOS 17.1 fejlesztői kiadásának megjegyzései szerint a frissítés javít egy olyan problémát, ami fokozott energiafogyasztást okoz akkor, amikor egy watchOS 10.1 órát párosítanak egy iOS 17 rendszert futtató iPhone-nal. Úgy látszik a hibát telefonos fronton javították, de az okosórákon ez egyelőre még várat magára.

A MacRumors nemrég arról cikkezett, hogy érkezik az iOS 17.1.1 frissítés iPhone-ra, és nagyon valószínű, hogy az Apple Watch órák gyors merülését is javítani fogják a watchOS 10.1.1 frissítéssel. Ugyanakkor arra is van némi esély, hogy a problémát orvosolni bugfix majd csak a 10.2-es verzióval együtt érkezik meg, amely jelenleg a bétatesztelés fázisában van, megjelenésére pedig valamikor decemberben lehet számítani.

Forrás: MacRumors