Wear OS 3 rendszerrel debütált a Fossil Gen 6 Wellness Edition

Tavaly augusztusban jelent meg a Fossil Gen okosóra, amelynek belsejében Snapdragon 4100+ lapkakészlet teljesített szolgálatot, az operációs rendszer pedig Wear OS volt. A készüléket most követi a Wellness Edition, amely már a legfrissebb, Wear OS 3 szoftveres környezettel van felvértezve.

Az újdonság teljes becsületes neve Fossil Gen 6 Wellness Edition, az óra belsejében továbbra is Snapdragon 4100+ chipset zakatol, de a futtatott operációs rendszer immáron Wear OS 3, vagyis ez az első okosóra a gyártó kínálatában, amelyen a Google legújabb, viselhető eszközökre írt platformja fut.

Ez azt jelenti, hogy a Wellness Edition támogatja az olyan alkalmazásokat, mint a YouTube Music, a Spotify és a Facer, viszont a Google Asszisztens nem elérhető rajta, helyette be kell érni Alexával.

Az új okosóra egy szintén vadonatúj Wellness alkalmazással lett felszerelve, ezen keresztül történik az egészséggel kapcsolatos adatok követése. A Fossil Gen 6 Wellness Edition ezzel együtt válik képessé az olyan funkciókra, mint a (24 órás) pulzusmérés, az automatikus edzés-felismerés, a kardio-fitnesz becslés, vagy a véroxigénszint-mérés.

Továbbfejlesztették az alvásmonitorozást, illetve kapunk egy rakat sport üzemmódot, hogy még hatékonyabban tarthassuk formában magunkat.

Az említésre méltó jellemzők közé sorolható a készülék always on display funkcióval felvértezett, kerek kialakítású, 1,28 hüvelykes OLED megjelenítője, az 1 GB RAM, valamint a 8 GB beépített háttértár. A készülék 44 mm-es méretben, háromféle színben keresi majd gazdáját, választhatjuk fekete, ezüst és rózsaarany festéssel egyaránt. Az okosóra forgalmazása október 17-től indul, 299 dolláros áron (~128 ezer Ft) lehet majd beszerezni a készüléket, a gyártó üzleteiben és annak hivatalos weboldalán keresztül.

Forrás: GSMArena