Fontos frissítést kapott a OnePlus Watch 2

Fontos frissítés érkezett a OnePlus Watch 2 okosórára. Az érkező szoftver az OPWWE231_11_A.94 buildszámot viseli, és új funkciókat, alkalmazásokat, illetve számlapokat ad a kínai gyártó okosórájának szoftveréhez.

Az új frissítés talán legfigyelemreméltóbb részei a két új alkalmazás, a Relax, illetve a Barometer, mindegyik mibenlétét lebuktatja a neve. A Relax app különböző légzésgyakorlatokon vezet végig, ezeknek a célja, hogy segítsenek ellazulni, míg a Barometer applikáció megmutatja a becsült tengerszint feletti magasságot, illetve az óra által mért aktuális légnyomást.

A barométeres méréseket leginkább a túrázók, és a hegymászók fogják hasznosnak találni, és ez a funkció összességében véve jól illeszkedik a OnePlus marketingjéhez, amelyben a Watch 2-t, mint a szabadtéri programok elvakult rajongóinak szánt ideális kiegészítőjeként promózzák.

A légzésgyakorlatok bevezetése pedig már eléggé időszerű volt, így végre a OnePlus Watch 2 is méltóbb alternatívája lehet a Samsung vagy a Google Wear OS rendszert futtató készülékeinek, amelyek már régóta biztosítanak hasonló lehetőségeket.

Az Android Authority publikált egy teljes frissítési naplót, amely szerint az új szoftver számos kisebb fejlesztést is tartalmaz. Javítja az edzési és egészségügyi algoritmusokat, valamint lehetőséget ad a Wear OS koppintással való felébresztés funkciójának kikapcsolására, amely a képernyő megérintésekor bekapcsolja az óra kijelzőjét.

Az új szoftverrel elvileg új számlapok is érkeztek, de azt nem tudni, hogy azok most az OHealth társalkalmazás vagy a firmware frissítésének köszönhetően váltak elérhetővé. A frissítés már elvileg tölthető a OnePlus Watch 2 órára. Az elérhetőségét Te magad is ellenőrizheted a Beállítások menüben, a Rendszer menüpontra, majd a Rendszerfrissítések lehetőségre bökve.

Forrás: Android Authority