Bejelentették a Polar Ignite 3 okosórát

A Polar bejelentette az Ignite 3 okosórát, amely modernebb dizájnnal, AMOLED kijelzővel, illetve méretesebb akkumulátorral érkezik, mint amilyennel az elődje, az Ignite 2 rendelkezett. Az okosóra egy nappal azután lett hivatalos, hogy a nagy kihívó, a Garmin leleplezte saját készülékét, az Instinct Crossover-t.

A vadonatúj okosóra sokban hasonlít elődjére, de azért történtek fejlesztések, előrelépések. Mondjuk az óra súlya nagyjából ugyanaz maradt, továbbra is 21 grammot nyom szíj nélkül, azzal együtt pedig 35 grammot.

Az Ignite 3 is 43 mm-es tokmérettel rendelkezik, keresztmetszete 9,5 mm, vagyis 1 mm-rel vastagabb, mint a korábbi generáció. Jócskán kárpótolhat bennünket, hogy a megjelenítő is méretesebb, ezúttal egy 1,28 hüvelykes organikus kijelző került a készülékre, ami szintén nagy ugrás a korábbi TFT panelhez képest.

A kijelző felbontása 416 x 416 pixel, ez közel kétszerese annak, amit az előző Ignite óra tudott. Abban például környezeti fényérzékelő sem volt, az új modell pedig ezzel is fel lett szerelve. Az okosóra burkolata alatt erősebb lapkakészlet, valamint 8x annyi operatív memória van, mint amennyit az Ignite 2 kapott.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Polar Ignite 3 belsejében 215 mAh kapacitású akkumulátor található, ami 10 órával növeli az üzemidőt edzés-módban, de nem eredményez hosszabb működést óra- vagy energiatakarékos módban.

A Polar Ignite 3 már rendelhető lila, homokszín, éjjeli fekete és rézbarna árnyalatokban, bármelyiket is választjuk, mindegyik variáns 329,95 amerikai dollárba kerül majd, ami megközelítőleg 132 ezer forintot jelent.

Forrás: NotebookCheck