Előrendelhető a Xiaomi Mi Band 7

Pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötő hamarosan megjelenhet, és végre itt is van a régen várt portéka, amely már előrendelhető és holnaptól kezdve a forgalmazása is megkezdődik. Egyelőre persze csak Kínában és ott is csak bizonyos forgalmazók kínálatában lesz elérhető a készülék, de a nemzetközi értékesítésre sem igen kell már sokat várni. 

A készülék igazából kétféle változatban létezik, az egyik egy normál változat, a másik pedig NFC modullal is fel van vértezve, ezeket Kínában egyszerre fogják árulni, de a globális piacokon vélhetően az NFC kiszerelés kicsit később lesz elérhető. Pontosan így történt a Mi Band 6 NFC esetében is. A készülék ára egyelőre nem ismert, az előző generáció 45 és 55 eurós áron ment, remélhetőleg ennél magasabb összeget ezúttal sem szabnak, még akkor sem, ha az újdonság több szempontból is maga mögé utasítja elődjét.

Peldanak okáért a képernyő nagyobb lett, 1,56 helyett 1,62 hüvelyk, a Xiaomi szerint a használható terület 25 százalékkal nőtt. A nagyobb méret nagyobb betűket jelent, és azt is, hogy könyebb lesz leolvasni a fontosabb adatokat. Állítólag nem csak a kijelző, de a véroxigénszint-mérés is sokkal fejlettebb lett, ami mostantól egész nap képes lesz monitorzni ezt a fontos egészségügyi adatot, és riasztási fogja a felhasználót, amennyiben az 90 százalék alá zuhanna.

Edzés terhelési kalkulátor is került a funkciók közé, ami segíteni fog az edzések utáni hatékony pihenések megszervezésében, illetve abban, hogyan nyerjünk izomtömeget, vagy veszítsünk zsírt a lehető leghatékonyabban.

Habár a készülék előrendelhető a JD.com nevű oldalon, bizonyos funkciók, amelyek szerepeltek a pletykákban egyelőre nem lettek megerősítve, így nem tudni teljesen biztosan, hogy lesz-e Always On Display, beépített GPS és okosrisztás funkció, reméljük ezek közül legalább egy valóban felkerül a palettára. Azzal egyidőben, hogy listázni kezdték a készüléket, a Xiaomi bejelentette, hogy az általuk gyártott karkötők eladási számai elérték a 140 milliót. Ebben az előző generációnak nagy szerepe volt, mivel abból már közel egymillión adtak túl csak a forgalmazás első hónapjában. A Xiaomi Mi Band 7-nek a kínai vásárlók már most örülhetnek, nekünk valószínűleg még várnunk kell egy pár hónapot a termékre, habár a szokott módokon valószínűleg előtte is be lehet majd szerezni a készüléket.

Forrás: GSMArena