Ezeket az új funkciókat kapják majd a Samsung Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch órák

A Google számos új Android funkciót mutatott be a mai napon, illetve néhány Wear OS specifikus újítást is, amelyek a Samsung Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 5 készülékekre egyaránt meg fognak érkezni. A vállalat új csempéket és továbbfejlesztett alkalmazásokat kínál majd, lássuk a részleteket!

A Wear OS operációs rendszert futtató okosórák a következő három új csempét kapják: kedvenc kapcsolatok, napfelkelte ideje és napnyugta ideje. Az első csempe hasznát valószínűleg nem kell magyarázni, az utóbbi kettő pedig azoknak lehet egy érdekes, akik szabadtéri tevékenységeket végeznek. Vagy a gyerekeknek, akiknek legkésőbb alkonyatra otthon kell lenniük. Van egy új csempe is, amely a Google Térképen az otthon és a munkahely pozíciójához biztosít gyors hozzáférést.

Frissítést kap a Google Keep is, amely ezentúl lehetővé teszi címkék, fényképek, munkatársak, egyéni hátterek és akár rajzok megtekintését is. Ezek a lehetőségek eddig nem képezték részét az alkalmazás okosórákra fejlesztett változatának, de most, hogy megérkeztek, az applikáció a korábbinál sokkal hasznosabb lesz.

A Google Asszisztens megkapja az Adidas Running applikáció integrációját, így mostantól a virtuális asszisztens segítségével elindíthatjuk az appot, azt pedig elkezdi követni a futási tevékenységeinket. Annyi megkötés van, hogy a funkció használatához csatlakozni kell az internethez.

Nem feltétlenül világmegváltó újítások ezek, de mindenképpen hasznosak. Érkezésük azt jelzi, hogy a Google kezdi egyre komolyabban venni a viselhető eszközök termékkategóriáját és szeretne sikeres lenni ebben a szegmensben, akár a saját, akár a partnerek által gyártott órák révén, mint amilyenek a Galaxy Watch készülékek.

Forrás: Sammobile