Európában is megindul a Huawei Watch Ultimate értékesítése

Nagyjából két héttel a kínai bemutatót követően Európában is elkezdik értékesíteni a Huawei Watch Ultimate okosórát. A készülék szinte teljes egészében megegyezik az ázsiai piacra szánt változattal, egyetlen apróságot, vagyis jobban mondva hiányosságot leszámítva.

A Huawei Watch Ultimate egyértelmű kihívója az Apple Watch Ultrának, az okosóra strapabíró külső borítást, rendkívül erőteljes vízállóságot és rengeteg klassz funkciót kapott, egyebek mellett képes műholdas hálózatokon keresztül üzeneteket küldeni és fogadni. Nekünk, európai vásárlóknak éppen erről kell majd lemondani, ez a funkció nem támogatott a globális modellen, minden más viszont továbbra is elérhető.

Vagyis megmarad a 10ATM besorolásnak megfelelő, 100 méter mélységig érvényes vízálló kialakítás, ugyanúgy ott lesz a méretes, 1,5 colos LTPO AMOLED megjelenítő, az 530 mAh kapacitású akkumulátor, a 48,5 mm-es tok méret és a szíj nélküli 76 grammos súly. Ami pedig a piszkos anyagiakat illeti…

A Huawei Watch Ultimate kapható lesz egyfelől Expedition Black kiadásban 749, illetve Voyage Blue verzióban 899 eurós áron, ami magyar pénzre átszámítva nagyjából 284 és 341 ezer forintot jelent. Most érdekes módon az a furcsa állapot áll fenn, hogy az európai változatok olcsóbbak, mint amiket Kínában árusítanak, de a Huawei nem áll meg itt.

Azok, akik április 23-ig előrendelés a készülékek valamely változatát még egy ajándék FreBuds 2 Pro vezeték nélküli fülhallgatót is kapnak. Kérdés az, hogy nálunk Magyarországon ezekből a kedvezményekből és árakból mi lesz, tájékozódni ezen a linken lehet, de ez a német vásárlók számára releváns elsősorban. Ti tervezitek Huawei Watch Ultimate óra beszerzését?

Forrás: NotebookCheck