Európában is forgalmazni fogják az Amazfit Pop 2 okosórát

Az Amazfit márka egy új okosórával gyarapította termékpalettáját, ami a Pop 2 nevét viseli. A készülék a brand indiai oldalán bukkant fel, érdekes pedig azért lehet, mert egyebek mellett 1,78 colos AMOLED kijelzővel, Bluetooth kapcsolaton keresztüli telefonálással és véroxigénszint-méréssel egyaránt rendelkezik. Bár az árát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, valószínűleg nem fog majd túl vastagon az Amazfit tolla.

Ráadásul ez a készülék nem csak az indiaiak számára lesz kapható, Bluetooth eszközökkel foglalkozó adatbázisok arra utalnak, hogy a készülék nemzetközileg is meg fog jelenni, Európában és Észak-Amerikában egyaránt kapható lesz.

Az okosóra tehát az AmazFit Pop 2 nevet kapta, de egyelőre az indiai piacon sem vásárolható még, de a kiírás szerint hamarosan megérkezik. Az óra 1,78 colos AMOLED kijelzővel bír, a tokméret 45 mm-es, a panel felbontása pedig HD, bár az egyelőre nincs tisztázva, hogy ez egészen pontosan milyen felbontást jelent. Az órára 150 számlapot tudunk majd installálni, hogy még személyesebb legyen a felhasználói élmény.

A Pop 2-t egy másik okostelefonnal összekötve tudjuk a leginkább kiaknázni, a vezeték nélküli kapcsolatokat egy Bluetooth 5.2 modem menedzseli, ez, illetve a beépített hangszóró és mikrofon teszi lehetővé a telefonálást is, ami párosított okostelefon nélkül sajnos nem fog működni. A Bluetooth-kapcsolaton keresztül lehetséges a mobil kameráját és multimédiás lejátszóját is vezérelni.

A készülék a szokásos fitnesz funkciókat biztosítja, vagyis van pulzusmérés, alvásmonitorozás és ahogyan a bevezetőben is említettük, véroxigénszint-mérés. az okosóra több, mint 100 sport üzemmódot kínál jövendőbeli tulajdonosa számára.

A sporttal és az egészséggel kapcsolatos adatok még pontosabb követéséért érdemes használni a Zepp Active alkalmazást, amely további testreszabási és beállítási lehetőségeket biztosít. A gyártó szerint a készülék egyetlen feltöltéssel képes akár 10 napig is képes üzemelni, illetve annak külső borítása megfelel az IP68 besorolásnak. Az AmazFit Pop 2 fekete és rózsaarany árnyalatokban lesz kapható, fém külső borítással, rozsdamentes acélból készült gombbal és szilikon szíjjal. A készülék vételára egyelőre nem ismert.

Forrás: NotebookCheck