Európába érkezik a Samsung Galaxy Watch 5 Golf Edition

Ha valaki esetleg nem emlékezne rá, a Samsung tavaly augusztusban piacra dobott egy különleges Galaxy Watch 5 kiadást, amellyel a golf iránt rajongóknak szeretett volna kedvezni. A Golf Editionnel igazából csak az volt a baj, hogy csak az USA-ban, illetve Dél-Koreában lehetett beszerezni, de ennek az áldatlan állapotnak vége, mert mostantól Európában is kapható lesz a készülék.

Persze azon lehetne vitázni, hogy az Egyesült Királyság Európa része-e még, de ha túl tudunk lépni a politikai szempontokon, akkor valószínűleg igen lesz a válasz. A golfozóknak fejlesztett okosóra az eredetihez képest fekete tokkal, új pántokkal, valamint egy úgynevezett Smart Caddie alkalmazáson keresztül néhány kifejezetten a sport elkötelezett hívei számára biztosított funkcióval debütált és mostantól az öreg kontinensen is elérhető.

A Galaxy Watch 5 Golf Edition előrendelhetővé vált mindhárom változatában, vagyis meg lehet venni 40 mm-es, 44 mm-es, valamint 45 mm-es Pro kiadásban is. Igazából a legnagyobb különbség a normál Galaxy Watch 5 órákhoz képest a készülékeken futó szoftver, amelynek előre telepített részét képezi a már említett Smart Caddie alkalmazás. Ebben egyebek mellett 40 000 golfpálya leírása és adatai találhatók, de az applikációban edzések, vizuális és hangjelzések, a felhasználó egészségügyi adatainak követése és más hasonlók egyaránt megtalálhatók.

Ezeken kívül a készülék a Samsung Galaxy Watch 5 minden funkcióját ugyanúgy biztosítja, annyi korlátozással, hogy az összes megvásárolható változat Bluetooth-only, de igazából nincs eltérés sem jellemzőkben, sem méretben, vagy más specifikációban a normál változatokhoz képest. A 40 mm-es változat 319, a 44 mm-es kiadás 339 fontba kerül, a Samsung Galaxy Watch 5 Pro Golf Edition pedig 479 fontot kóstál.

Szép kis összegek ezek, magyar valutára átszámítva nagyjából 141, 149 és 211 ezer forintot jelentenek. Minden opció előrendelhető a Samsung brit weboldalán, az értékesítés pedig január 26-án kezdődik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy a golfos órák egy kicsit beljebb is jönnek-e majd a közeljövőben Európába, de ezen a ponton ez egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.

Forrás: GSMArena