A Google Pixel Watch 2-re hajaz majd a Vivo Watch 3

A Vivo hamarosan vadonatúj prémium okostelefonokkal rukkol majd elő, ezek lesznek az X100 modellek, de velük együtt érkezik egy okosóra is, ami a Vivo Watch 3 névre fog hallgatni. A kínai gyártó érdekes módon igyekszik felhívni a figyelmet a készülékre, azzal reklámozza, hogyan sokban fog hasonlítani a Google Pixel Watch 2-re, ez magában foglalja a külsőt, a hardvert, habár a viselhető eszköz által futtatott szoftver nem WearOS lesz. A Vivo házon belül fejlesztett rendszerrel vértezi fel a készüléket, amely nagy hangsúlyt fektet a mesterséges intelligenciára.

Az okosórát kedvcsináló videóval vezette fel gyártója, amelyben megerősítenek számos részletet a készülékkel kapcsolatban. Például azt is, hogy fekete vagy arany színben is kapható lesz, mindkét változat kerek kialakítást kap, és ezek rendelkezni fognak fizikai koronával is.

A kínai gyártó most azt is elárulta, hogy a Watch 3 egyedi, levehető pántrendszerrel lesz felvértezve, amelynek segítségével az elegáns ruházati kiegészítőből bármikor sportórává lesz alakítható. A készülék reklámkampányában az egészségkövető funkciók is központi szerepet kapnak, a szokásos fitnesz lehetőségek mellett megemlítik az alvásmonitorozást is.

A fentiekben azonban ki is merül a kínaiak okosórája és a Google Pixel Watch 2 közötti hasonlóság, mert a Vivo viselhető eszköze egy saját fejlesztésű, úgynevezett BlueOS rendszert fog futtatni. A gyártó állítása szerint ez egy általuk létrehozott, intelligens operációs rendszer, egy belépő a mesterséges intelligencia korszakába. A szoftvert az új Grok elnevezésű chatbot megalkotásákor alkalmazott Rust programozási nyelv használatával készítették.

Az ígéret szerint a Vivo Watch 3 a teljesítmény új szintjeit lesz képes elérni, méghozzá gördülékenyebben, biztonságosabban, és intelligensebben. Ilyen kijelentések után egyre izgatottabban várjuk az okosóra és az X100 okostelefonok debütálását, amire még idén novemberben sor is kerül.

Forrás: NotebookCheck