Esésdetekciót kap a Google Pixel Watch

Minden hónap első hétfőjén szokott érkezni az éppen aktuális Google Feature Drop, ilyenkor új funkciókat kapnak a gyártó készülékei, az éppen aktuális biztonsági folttal együtt. Valamiért erre egyelőre nem került sor, de valaki a Redditen megosztotta azokat a kiemelt funkciókat, amelyeknek a legújabb Pixel mobilokra és az órára meg kellett volna érkeznie. A késés ellenére valószínűleg ezek hamarosan eljutnak a készülékekre, közöttük a régóta várt életmentő funkcióval, aminek a Pixel Watch tulajdonosok fognak majd örülni.

Így van, az esés-érzékelés funkcióról van szó, amiről már régóta beszélik, hogy a Google okosórája is meg fogja kapni. Az életmentő fícsört leginkább az Apple Watch készülékek kapcsán ismerhetjük, de szerencsére ez a lehetőség terjedni látszik, más gyártók is bevezetik, vagy készülnek a bevezetésére. Az esés detekció t egyébként nemcsak az óra, de a Google mobilja is megkapják. Mivel nem idegen tőlünk az okostelefonok világa semmi, lássuk az újdonságokat a mobilokra és a viselhető eszközre egyaránt!

A Pixel 6 sorozat megkapja az új, gyorsabb Night Sight funkciót, amelyet a Pixel 7 szériával vezettek be. Ahogyan a nevéből kitalálható, ezzel a kevésbé kedvező fényviszonyok közötti fotózás illik meg a felhasználók számára. A Pixel 4a és az újabb készülékek pedig a Direct My Call funkciót is megkapják, amely a hívások összes  lehetséges menüpontját felsorolja anélkül, hogy az egészet végig kellene hallgatni. Fölöttébb hasznos, amikor az ügyfélszolgálatokat keressük és mondjuk azonnal emberi ügyintézővel szeretnék tárgyalni a gép helyett.

Minden Pixel márkájú okostelefonon elérhetővé válik a Magic Eraser, habár ez a ez a Google One előfizetők számára már most is hozzáférhető, beleértve az iPhone-felhasználókat is. Ezzel a funkcióval a fotókon lévő, nem kívánt elemeket tudjuk eltávolítani. Az új Health Connect alkalmazás lehetővé teszi a fitneszadatok megosztását több edzéssel kapcsolatos alkalmazás között, így az összes kapcsolódó adat elérhető lesz egy helyen.

Végül, de nem utolsósorban a Pixel Watch és a Pixel 5, illetve a nála újabb okostelefonok megkapják az esésérzékelést. Az óra, vagy a mobil képes lesz értékelni a hirtelen eséseket, ezután ellenőrzi, hogy a tulajdonos reagál-e, amennyiben nem, a készülék automatikusan segítséget hív. Azt nem tudni, hogy a Google órája esetében ez a funkció mennyire lesz hatékony, de állítólag az algoritmus képes lesz arra, hogy elkerülje a téves riasztásokat.

A Redditre kitett anyag egyébként csak egy marketing jellegű felsorolást, vagyis még véletlenül sem számít teljes változásnaplónak. Most már nincs egyéb dolgunk lesz ő mint kivárni az új funkciók érkezését, reméljük inkább előbb mint utóbb, be is futnak majd.

Forrás: GSMArena