Érintéssel kapcsolatos problémák adódhattak az Apple Watch Ultra 2 és Watch Series 9 modellekkel

Az Apple és a hivatalos szervipartnerek között létezik egy kommunikációs csatorna, amely az Authorized Service Provider névre hallgat. Ezen keresztül megosztottak a múlt héten egy jegyzetet, amelyben az áll, hogy az almás cég tisztában van és vizsgál egy érintéssel kapcsolatos problémát, amely az Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 modellek kijelzőit sújtja.

A belsős jegyzetben az áll, hogy egyes ügyfelek jelenthetik, hogy az Apple Watch Series 9 vagy Ultra 2 kijelzőjükön hamis érintéseket tapasztalnak. A feljegyzést a MacRumors csapata szerezte meg és tette közkinccsé. Lényegében az történik, hogy az érintett okosórákon a képernyő szabálytalanul ugrál, illetve olyan érintésekre reagál, amelyeket a felhasználó nem vitt véghez.

A feljegyzés szerint a hiba akaratlan telefonhívások indítását is eredményezheti, vagy megakadályozhatja, hogy a felhasználók beírják a készülék jelszavát. A gyártó azt javasolja, hogy az ügyfelek tartsák naprakészen az okosóra szoftverét, ami arra utal, hogy a vállalat egy jövőbeli watchOS frissítés révén szeretné orvosolni a problémát. A cégnél úgy látszik abban reménykednek, hogy valamilyen szoftveres hiba áll a jelenség hátterében.

Az Apple nem közölte, hogy a probléma mennyire elterjedt, és nem adott időkeretet sem az esetleges javítás érkezésére. Az Apple arra utasította a technikusokat, hogy a vizsgálat ideje alatt ne javítsák az érintett Apple Watch modelleket. A szakembereknek azt kell javasolniuk a problémát tapasztaló ügyfeleknek, hogy a nyomják legalább 10 másodpercig a digitális koronát és az oldalsó gombot, ami kényszerített újraindítást eredményez.

Forrás: MacRumors