Egy motoros életét az okosórája mentette meg a hétvégén

Egy amerikai motorbiciklis 40-50 métert zuhant egy szikláról és csak azért sikerült életben megúsznia ezt a rettenetes balesetet, mert az okosórája jelzést küldött az illetékes hatóságoknak. A férfi múlt hét szombaton az Utah állambeli Washington megye Warner Valley nevű területének közelében motorozott, ott történt vele a szerencsétlenség. Habár kritikus állapotban találtak rá, a hatóságok szerint várhatóan fel fog épülni.

A hatóságok szerint a férfi szombaton Washington megye Warner Valley területének közelében motorozott, amikor a jelentések szerint lezuhant egy szikláról. Az okosórája ezt követően riasztotta a rendőröket, ezután a a kereső- és mentőcsapatok, a rendőrök és a Life Flight helikopter is a férfi megmentésére indultak.

A rend őrei megtalálták a férfit és legjobb tudásuk szerint stabilizálták az állapotát, mielőtt kórházba szállították volna, ahol súlyos sérülésekkel vették kezelésbe. A motorosra kritikus állapotban bukkantak, de jó hír, hogy a tisztviselők szerint várhatóan fel fog épülni.

A férfi személyazonosságát és az eséssel kapcsolatos részleteket még nem hozták nyilvánosságra. Azt sem közölték, hogy egészen pontosan milyen típusú okosóra volt az illető csuklóján, milyen készülék mentette meg az életét. Azért van egy tippünk.

Az Apple Watch és iPhone modellek rendelkeznek egy úgynevezett „ütközés érzékelés” funkcióval, amelynek éppen az ilyen szerencsétlen esetekben lehet szó szerint életmentő szerepe.

A gyártója szerint a funkció a súlyos autóbalesetek, például frontális, oldalütközéses és hátsó ütközések, valamint a borulások észlelésére szolgál. A funkció működik kisbuszok, pickupok, szedánok és más személyautók esetében is.

Amikor az Apple órája azt érzékeli, hogy a baleset megtörtént, hangjelzést ad ki és a felhasználó hogyléte felől érdeklődik. Amennyiben az nem válaszol, a készülék automatikusan értesíti az illetékes hatóságokat. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy a motoros életét egy Apple Watch Series 8 vagy Ultra modell mentette meg.

Forrás: TheHill