Debütált a Xiaomi Smart Band 7 Pro

Okostelefonok és táblagépek mellett egy vadonatúj karkötőt is bemutatott az Xiaomi a tegnapi globális rendezvényén. A Smart Band 7 Pro méretes kijelzővel, rengeteg sport üzemmóddal és egészen hosszúra nyúló üzemidővel igyekszik majd bevonzani a potenciális vásárlókat.

Az okoskarkötő a megszokott téglalap alakú kialakítást kapta, amelyen egy 1,64 hüvelykes, AMOLED technológiára épülő megjelenítő található, 486 x 280 képpontos felbontással. A jövendőbeli tulajdonos 150-nél is több letölthető számlap közül választhat majd, ha szeretné testreszabni készülékét. A panel 500 nites fényerőre képes, ezt állíthatja a felhasználó, vagy élhet az automatikus szabályozás lehetőségével, a megjelenítő egyébként ujjlenyomat-taszító, edzett üveggel van borítva.

A Xiaomi Smart Band 7 Pro fel lett vértezve pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alváskövetés funkciókkal, 110-nél is több sport üzemmóddal, illetve néhány további opcióval, amelyek a futást tehetik még hatékonyabbá. Az okoskarkötőt felszerelték GNSS rendszerrel, vagyis telefon párosítása nélkül is képes a helymeghatározásra. A készülék külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis nincs semmi akadálya annak, hogy a karkötőt úszás vagy fürdés közben is viseljük.

A Xiaomi karkötője Bluetooth 5.2 modem révén kommunikál a legalább Android 6.0 vagy iOS 12 rendszert futtató eszközökkel. A készülék belsejében lévő akkumulátor kapacitása egyelőre ismeretlen, de a gyártó azt ígérte, hogy normál, átlagos felhasználás mellett lazán elérhető a 12 napos üzemidő.

A Xiaomi Smart Band 7 Pro elefántcsont és fekete festéssel kerül forgalomba, de a szíjakat lehet kérni olajzöld, narancssárga, kék és rózsaszín árnyalatokban is. A Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötő vételára 99 euróról (~41 ezer Ft) indul és a Xiaomi hivatalos partnerein keresztül lehet majd beszerezni nálunk, Európában.

Forrás: GSMArena