Bosszantó hiányosságot orvosol a Wear OS 4

A Google nemrégiben kiadta a Wear OS 4 rendszer  béta verzióját, amit a Samsung azonnal bele is épített a One UI 5 Watch interfészének szinten béta kiadásába, így máris kipróbálhatóak az újdonságok. Az egyik legjobb friss vonás az, hogy mostantól nem kell visszaállítani gyári állapotba az okosórát, ha új okostelefont kezdünk el használni.

Így van, eddig ha volt egy Wear OS rendszert futtató okosórád és cserélted az okostelefont, kénytelen voltál visszaállítani gyári állapotba a viselhető eszközt. Enyhén szólva frusztráló, mert bár a szoftver lehetővé teszi a beállítások és preferenciák teljeskörű biztonsági mentését, akadnak olyan dolgok, amelyek ennek ellenére így is elvesznek a folyamat során.

Példának okáért búcsút lehet inteni a harmadik féltől szerzett óralapoknak, de az alkalmazásfiókban levő ikonelrendezést is lehet teljesen újra kialakítani. Ez a jelenlegi 3.5 verzió egyik rákfenéje, amit most a 4-es kiadás végre orvosol.

A One UI 5 Watch béta változatában már nincs ilyen megkötés, ugyanis amikor elindul az átvitel egy másik okostelefonra, kapunk egy kérdést, hogy az órán lévő Google fiók egyezik-e azzal, ami az okostelefonon van. Igenlő válasz esetén mentesülünk a fentebb említett macera alól.

A funkciót mi személyesen nem, de a GSMArena munkatársai tesztelték, ám ők erre a célra egy Samsung Galaxy Watch 5 készüléket használtak, amin a már említett szoftver béta változata futott. Ez azt jelenti, hogy a módosítások nélküli Wear OS 4 rendszerrel szerelt okosórák még nem biztos, hogy bírják ezt a képességet. Ugyanakkor nagy valószínűséggel hamarosan minden kompatibilis készülékre eljut majd ez a lehetőség, hiszen mégiscsak egy eléggé alapvető opcióról van szó.

Forrás: GSMArena