Bluetooth-hívással és testhőmérséklet-méréssel debütál a TicWatch GTH 2

A Mobvoi vadonatúj TicWatch okosórával rukkolt elő, ami a GTH 2 nevet kapta a keresztségben. A készülék mindössze 58 dolláros áron lesz kapható a hazai piacon, ezért a szerény összegért cserébe Bluetooth-hanghívást és testhőmérséklet-mérést kínál, ráadásul az üzemidő is lazán üti a 10 napot.

A bevezetőben említett Bluetooth-telefonálás lehetőséget a beépített Bluetooth 5.2 modem biztosítja. Az apró komponensnek köszönhetően az óra a szokásos módon jelzi a telefon értesítéseit, illetve képes irányítani a párosított okostelefon kameráját, multimédia lejátszóját.

Akárcsak az eredeti TicWatch GTH okosóra, ez is rendelkezik pulzusmérő és véroxigénszint-mérő szenzorral, illetve képes mérni a felhasználó testének hőmérsékletét. Mondanunk sem kell, hogy az alvási minőség is monitorozható az okosóra segítségével, a különböző edzéseket pedig száznál is több sport üzemmód teheti még hatékonyabbá. Hogy az unalmas várakozás még jobban teljen, az óra felkínál néhány mini – játékot, a beépített hangszórónak köszönhetően alkalmas a zene lejátszására, és azt sem hátrányos, hogy figyelmezteti a tulajdonosát a rendszeres folyadékbevitelre. Egy ilyen forróságban az ember menet közben is ki tud száradni, anélkül, hogy észrevenné.

Az okosóra rendelkezik egy beépített, mesterséges intelligencia asszisztenssel, amelynek segítségével hangutasítások révén is irányítható a készülék, ami jól jöhet, ha az érintőképernyőt vagy az oldalsó koronát valamiért kényelmetlennek találnánk az adott helyzetben.

Apropó képernyő: a GTH 2 egy 1,72 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelyen 356 x 400 pixeles felbontásban jelenik meg az információ, a panel így 10 százalékkal nagyobb, mint az elődé. A jövendőbeli tulajdonos 100 különböző óralap közül választhat. Egyébként az okosóra 44,5 mm-es és mindössze 39 grammot nyom, 59 grammot a szilikon szíjjal együtt. Annak a bizonyos 39 grammnak a legnagyobb részét valószínűleg a beépített 260 mAh kapacitású akkumulátor teszi ki, amely a Mobvoi ígéretei szerint képes biztosítani akár 10 napos működést is, egyetlen feltöltéssel.

A Mobvoi TicWatch GTH 2 tehát mindössze 58 dolláros áron szerezhető be, egyelőre csak a kínai vásárlók számára. Azt jelenleg nem tudni, hogy a készülék más piacokon  is megjelenik-e, de mivel az előző modell kapható globálisan, nem lepődnénk meg, ha a későbbiekben lenne nemzetközi értékesítés is.

Forrás: NotebookCheck