Bemutatták az Oppo Watch SE-t

Az Oppo vadonatúj okosórát mutatott be, amely a Watch SE névre hallgat és első körben a kínai piacon kezdi majd meg pályafutását. A készülék téglalap alakú kialakítást kapott és sokban merít a gyártó korábbi prémium készülékeiből, de azoknál valamivel kedvezőbb áron lesz kapható. Reménykedjünk, hogy valamikor majd nálunk is. 

A készülék már kapható Kínában, ahol megközelítőleg 138 dolláros (~57 ezer Ft) áron lehet hozzájutni, szürke és lila árnyalatokban. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre még nem esett szó, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy az okosórával fogunk találkozni a kínai határokon kívül is.

Az Oppo Watch SE téglalap alakú megjelenítővel lett felszerelve, amely 1,75 hüvelykes, ami pedig a gyártási technológiát illeti egy AMOLED panelről van szó, amely támogatja az always on display funkciót is. A kijelző felbontása 430 x 372 pixel.

Az okosóra burkolata alatt Snapdragon 4100+ lapkakészlet teljesít szolgálatot, amelynek munkáját egy Apollo 4s társprocesszor segíti, 1 GB RAM, valamint 8 GB háttértár mellett, utóbbin tárolhatjuk majd a saját zenéinket is.

Az Oppo okosórája 24 órás pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és stressz-szint mérés funkciókat egyaránt kínál, az óra által futtatott ColorOS for Watch rendszer több, mint 100 sport üzemmódot is magában foglal. Ezek alapján a készülék igencsak jó választás lehet a krónikus betegeknek és/vagy az aktív életet élőknek.

A felszereltség részét képezi a Wi-Fi, az NFC, illetve az eSIM kompatibilitás is, vagyis az okosórával telefonálni és fizetési tranzakciókat lebonyolítani egyaránt lehetséges. A készülék belsejébe sikerült bepréselni egy 400 mAh kapacitású akkumulátort, amely a gyártói ígéret szerint képes lesz tíznapos üzemidőt biztosítani egyetlen feltöltéssel, amennyiben a könnyített okos üzemmódot használjuk, de ha minden funkciót egyszerre akarunk élvezni, akkor sem kell három napnál hamarabb a töltőhöz járulni. Az Oppo Watch SE támogatja a VOOC 2.0 gyorstöltést, amely 10 perc alatt akár egy napos működésre elegendő energiát képes az akkumulátorba juttatni.

Forrás: GizChina