Már előrendelhető a Casio G-SQUAD GBD-H2000

A Casio G-SQUAD GBD-H2000 okosóra mostantól előrendelhető Európában. A készülék az első, ami támogatja a Polar algoritmust, amely a cég adatbázisának segítségével képes még hatékonyabban monitorozni az edzéseket, illetve olyan opciókat is biztosít, mint az alvásmonitorozás. Az okosóra egy másik extrája az, hogy az aksiját akár napenergiával is töltheti jövendőbeli tulajdonosa.

A Casio okosórája hat érzékelővel van felszerelve, ezek között van egy optikai modul, ez a pulzusszámot és a véroxigénszintet méri, van giroszkóp, ami például az úszás közbeni csapásokat tudja követni, a gyorsulásmérő a megtett lépéseket, a GPS pedig a felhasználó aktuális helyzetét képes követni, a haladási sebesség és a megtett út mellett.

A Casio GBD-H2000 az első olyan okosóra, amely a Polar új, licencelt algoritmusát alkalmazza a különböző funkciók működtetéséhez. A Polar adatbázis segítségével az óra elemzi az edzés teljesítményét, és az olyan plusz opciók, mint a Night Recharge lehetővé teszik az alvás minőségének nyomon követését.

A Polar technológiája légzőgyakorlatokat is biztosít az órán keresztül. A Casio szerint egy kompaktabb akkumulátor alkalmazása segített abban, hogy ez az új modell kisebb és 38 százalékkal könnyebb legyen, mint a sorozat többi tagja; az készülék méretei i59,6 × 52,6 × 19,4 mm-esek, súlya pedig cirka 63 gramm.

Az akkumulátort USB csatlakozón keresztül tölthetjük, a napenergiás, kiegészítő táplálás pedig lehetővé teszi, hogy az aktuális időt mindig mutassa a készülék. Bekapcsolt GPS és a pulzusmérés mellett a Casio készüléke legfeljebb 19 órát üzemelhet egyetlen feltöltéssel.

A LED-es háttérvilágítás segít a képernyő leolvasásában akkor is, ha rosszabbak a fényviszonyok, a Bluetooth kapcsolattal pedig szinkronizálhatjuk az okosórát a mobillal. A készülék elvileg Android és iOS rendszerekkel is kompatibilis. A Casio G-SQUAD GBD-H2000 többféle színváltozatban is kapható lesz, de már most előrendelhető 399 euróért (~148 ezer Ft), a készülék kapható lesz nálunk az EU-ban, de más piacokon is tervezik bevezetését.

Forrás: NotebookCheck