Beharangozták a OnePlus Watch 2-t

A OnePlus közétett saját fórumán egy kedvcsinálót, arra kérve a felhasználókat, hogy csak rossz választ adjanak arra, hogy mi lehet a képen látható termék. Nem nehéz kitalálni, hogy valójában a OnePlus Watch 2 okosóráról van szó.

A kedvcsinálón lévő készülék teljesen úgy néz ki, mint a korábban kiszivárgott rendereken szereplő OnePlus Watch 2. A gombok elhelyezése például különösen egyértelmű, de az oldalsó perem kitüremkedése a jobb oldalon szintén eléggé látványos jele annak, hogy ugyanarról a viselhető eszközről van szó.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az okosórát az idei Mobile World Congress kiállításon fogják bemutatni. Max Jambor szivárogtató szerint a OnePlus Watch február 24-én kerülhet piacra.

A 2021-ben leleplezett elsőgenerációs OnePlus Watch a neve ellenére sokkal inkább egy méretes kijelzővel szerelt fitnesz karkötő volt semmint valódi okosóra, mivel nem rendelkezett olyan nyitott rendszerrel, amely lehetővé tette volna további applikációk telepítését.

A készülék az RTOS ökoszisztémához hasonlítható operációs szoftvert futtatott, a OnePlus Watch 2-vel viszont a gyártó állítólag Wear OS-re fogja cserélni ezt a bizonyos zárt rendszert, így a készülék a Samsung Galaxy Watch és Pixel Watch okosórák kihívója lehet, feltéve, hogy kapni lehet majd azokon a piacokon, amelyeken ezeket a modelleket. Az okosóra belsejében várhatóan Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, vagyis hardveres szempontból is méltó kihívója lesz a „nagyok” készülékeinek.

Forrás: Android Authority