Az Apple Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 modellek új szenzorokat és chipeket kaphatnak

Ez most kivételesen egy olyan előzetes értesülés, amelynek hitelességét hamar le tudjuk csekkolni, mivel az új Apple okosórák holnap fognak debütálni. A Bloomberg információi szerint az órák új optikai pulzusmérő szenzor kaphatnak, de nem ez lesz az egyetlen hardveres újítás.

A Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 új érzékelőket és belső alkatrészeket kaphatnak, amelyek a sebességet, a pontosságot és a hatékonyságot igyekeznek majd fokozni. Ráadásul az úgynevezett U2 ultraszéles sávú chippel is felszerelik őket, ez a komponens az iPhone 15 modellekben is ott lesz, továbbfejlesztett eszköz-helymeghatározást biztosítva.

A Bloomberg szerint az okosórák esetében a teljesítmény lesz fókuszban, a bemutatón is ez kapja majd a legnagyobb hangsúlyt. Ennek hardveres feltételeit egy új A15 alapú lapkakészlet biztosítja, amely a Watch Series 9 okosórák belsejében talál otthonra.

Az Apple Watch Series 9 okosórát 41 és 45 mm-es méretben kínálják majd, míg a Watch Ultra 2, amelynek gyártásakor több újrahasznosított anyagot alkalmaznak, kizárólag 49 mm-es méretben lesz kapható. Az Apple legdurvább prémium óráját fekete árnyalatban is be lehet majd szerezni.

Az Apple 3D-nyomtatott tokokat is tesztel a Watch Series 9 rozsdamentes acélból készült modelljeihez, az Ultra termékcsalád esetében jövőre térhetnek át erre a megoldásra. Arról is beszélnek, hogy az Apple bizonyos bőrpántok forgalmazásával fel fog hagyni, és lehet, hogy frissíti, vagy teljesen megszünteti a rozsdamentes acélból készült láncszemes szíjakat.

Hogy aztán a Bloomberg mennyire van képben, holnap ki fog derülni, amikor az iPhone 15 okostelefonok mellett leleplezik az új almás okosórákat is.

Forrás: GSMArena