Az Apple kiadta a watchOS 9.1-et

Az Apple a mai napon kiadta a watchOS 9.1 szoftvert, amely a szeptemberben debütált watchOS 9 operációs rendszer első nagyobb frissítése. Az új verzió több körös bétatesztelésen esett át, és a macOS Ventura, az iOS 16.1, az iPadOS 16.1 valamint a tvOS 9.1 rendszerekkel együtt érkezett.

Az új verzió letölthető az Apple Watch alkalmazáson keresztül. Nem kell egyebet tennünk, mint az iPhone beállításai között megnyitni az Általános, azon belül pedig a Szoftverfrissítés menüpontot. A szoftver telepítéséhez az Apple Watch akkumulátorának legalább 50 százalékon kell lennie és rá kell helyezni a töltőre. A folyamat csak akkor zajlik le, ha az óra az almás mobil közelében marad annak ideje alatt.

Az egyik újítás az, hogy a rendszer ezentúl képes meghosszabbítani az akkumulátoros üzemidőt, olyan tevékenységek közben, mint a séta, a futás, vagy a túrázás. Ez úgy válik lehetségessé, hogy a készülék csökkenti a pulzusszám- és GPS-leolvasások gyakoriságát. Az opciót viszont csak a Watch Series 9, Watch SE 2, valamint a Watch Ultra modellek esetében vehetjük igénybe.

Mostantól tölthetünk le mobilinternet vagy Wi-Fi segítségével, akkor is, ha az óra nincs a töltőjén. Az új szoftver részét képezi az úgynevezett Matter-támogatás is, ami lényegében egy okosotthon csatlakozási szabvány. Az Apple az alábbi megjegyzéseket fűzte a frissítéshez:

  • Ez a frissítés fejlesztéseket foglal magában az Apple Watch részére.
  • Az akkumulátor élettartama meghosszabbodott a szabadtéri gyaloglás, futás és túrázás közbeni edzések alkalmával azáltal, hogy az Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. generációs) és Apple Watch Ultra készülékek esetében csökkenthető a pulzusszám- és GPS-leolvasások gyakorisága.
  • Zene tölthető le, úgy, hogy az Apple Watch nincs töltőn, Wi-Fi vagy mobilhálózat révén
  • A Matter, az új intelligens otthoni csatlakozási szabvány mostantól támogatott, lehetővé téve az intelligens otthoni kiegészítők széles skálájának együttműködését az ökoszisztémákon keresztül.
  • Ez a frissítés hibajavításokat is tartalmaz az Apple Watch számára.

Forrás: MacRumors