Már kapható a Suunto Race okosóra, ami 26 napos üzemidővel és AMOLED kijelzővel érkezett

A finn Suunto piacra dobta legújabb okosóráját, a Race modellt, ami magas fényerejű organikus képernyővel, akár 26 napos üzemidővel, mesterséges intelligencia edzővel, GPS modullal, valamint offline térképekkel debütált. A rengeteg funkciónak mondjuk meg is kérik az árát.

Az okosóra versenyzésre és edzésre termett, akárcsak jövendőbeli tulajdonosa, a finnek újdonsága egyébként sokban hasonlít a korábbi Vertical modellhez. Az új óra 1,43 hüvelykes kör alakú megjelenítővel rendelkezik, amelyen 466 x 466 képpont sorakozik, a panel maga AMOLED technológián alapul, a kijelző fényereje pedig elérheti az 1000 nitet is. Valószínűleg nem lesz gondunk az óra leolvasásával, még a legfényesebb nyári napokon sem.

A szokásos edzéskövető lehetőségeket HRV funkció egészíti ki, amivel megfigyelhető a pulzusszám váltakozása, ezáltal a regenerációs képességünk, a mesterséges intelligencia edző pedig képes kihozni belőlünk a legtöbbet a különböző mozgásformák űzése során. Offline térképek, GPS helymeghatározás, 95 sport üzemmód is részét képezi a Suunto Race felhozatalának.

Annyi, hogy a Vertical modellel ellentétben ez a készülék nem kapott napelemet, igy alapesetben 12 napos üzemidővel lehet számolni, teljesítmény módban pedig 40 órát megy, kikapcsolt HRV mellett viszont a már említett 26 nap is összehozható. Always On Display, alvásmonitorozás, multimédiás vezérlés is került a kalapba, arról nem is beszélve, hogy a Suunto Race elvileg 100 méter mélységig vízálló.

A Suunto Race okosórát rozsdamentes acél és titán szén kivitelben lehet megvásárolni, amikor meglátogattam a gyártó weboldalát, előbbi 166, utóbbi pedig 203 ezer forintos áron volt listázva, és igen, mindkettőt kiszállítják Magyarországra, szóval ez a cikk nem a „nézd mit nem vehetsz meg” kategóriában futott. Még valami: az új okosóra egyaránt kompatibilis iOS és Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal.

Forrás: NotebookCheck

Borító: GearJunkie