Állítólag vércukorszint mérésre is képes az iHeal 5R okosóra

Az iHeal 5R egy vadonatúj, robosztus kialakítású okosóra, amely a gyártói leírások szerint képes az EKG-ra és a vércukorszint-mérésre is. Mindezek mellett a telefonhívások menedzselése sem okoz gondot a készüléknek.

A készülék mögött egy már ismert márka, a Kospet áll, amely már egy ideje jelen van a piacon különböző viselhető eszközeivel. Nagyon úgy fest, hogy egy kis dicsekedéstől, egy kis öntömjénezéstől egyáltalán nincsenek visszariadva, és szívesen reklámozzák termékeiket a legelképesztőbb funkciókkal. Márpedig az iHeal 5R egy olcsó, abszolút pénztárcabarát készülék, épp ezért fogadjuk kétséggel annak lehetőségét, hogy képes a vércukorszint mérésére.

Manapság már a legolcsóbb, kvázi a leggagyibb okosóra, vagy fitneszkarkötő is képes követni a felhasználó púlzusát, és a véroxigénszint-mérés sem számít különösebben nagy dolognak, de azért a Kospet által reklámozott vércukor szintmérés, főleg ebben az árkategóriában erőteljesen megkérdőjelezhető, pláne, hogy a szenzorok jelenleg még messze nincsenek azon a szinten, hogy megbízható eredményekkel szolgáljanak. Így aztán igen valószínűtlen, hogy az iHeal 5R képes lenne akár csak a legkevésbé pontosan mérni a felhasználók vércukor szintjét.

Mindezek mellett a gyártó azzal is dicsekszik, hogy a készülék képes az EKG-re. Ez már egyébként egyáltalán nem olyan valószínűtlen vagy lehetetlen dolog a viselhető eszközök világában, de nem abban az árkategóriában, amiben az iHeal 5R mozog. Most akkor jogosan lehetne feltenni a kérdést, hogy egyáltalán miért foglalkozunk ezzel az órával. Nos, leginkább azért, mert ezeket a csúsztatásokat leszámítva egy egészen meggyőző készülékről van szó.

Az okosóra 2,025 colos, 320 x 385 pixel felbontású képernyővel rendelkezik, méretei 59 x 43,6mm-esek, a vastagsága pedig 12 mm. A készülék belsejében 300 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártói ígéretek szerint képes akár 55 órás készenléti időt biztosítani, ami nagyjából két napnak felel meg. Mivel a szerkezetet beépített mikrofonnal és hangszóróval is ellátták, Bluetooth kapcsolaton keresztül képes fogadni és indítani a párosított okostelefon hívásait. Mindezek mellett természetesen a vezeték nélküli összeköttetésben lévő mobil multimédia lejátszójának, és kamerájának vezérlése is lehetséges.

Az iHeal 5R okosórát közvetlenül a gyártótól tudjuk beszerezni, valamivel kevesebb, mint 50 dollárért, ami a jelenlegi árfolyamok mellett nagyjából 17 500 forintot jelent, de erre még rájöhetnek az esetleges importdíjak. Habár a gyártó az órát „kissé” falsul reklámozza, mindezek ellenére, ha helyén tudjuk kezelni a túltolt marketinget, egészen korrekt ajánlatnak tűnik az iHeal 5R, ami egyáltalán nem rosszabb, mint a hasonló áron mozgó konkurensek.

Forrás: NotebookCheck