Alig hoz hardveres újításokat az Apple Watch Ultra 3

A technológiai világ egyik legmegbízhatóbb bennfentese, Ming-Chi Kuo elemző, aki rendre szállítja az előzetes értesüléseket, főleg Apple, de egyébként kvázi minden népszerű gyártó termékeiről. A szakember most szerzett némi információt az idén ősszel, valószínűleg szeptemberben debütáló Apple Watch Ultra 3-ról. Korábban azt beszélték, hogy egyáltalán nem lesz új modell, de az elemző szerint mégiscsak kiadnak egy harmadik generációt, ugyanakkor az túl sok újítást nem fog hozni hardveres szempontból.

Bárki, aki komoly hardveres újításokat, forradalmi frissítéseket remélt a prémium okosóra kapcsán, nagy valószínűséggel csalódni fog az idei bemutatón. A második generációt 2023-ban leplezték le, és Ming-Chi Kuo szerint alig lesz bármilyen újítás a készülék hardverében a tavaly ősszel bemutatott okosórához képest.

Egyébként érdekes, mert az Apple Watch X vagy Watch Series 10 néven debütáló óra kapcsán teljesen ellentétes dolgokat beszélnek azok, akik jártasak a témában. Az okosóra vékonyabb tokkal és mágneses pánttal debütálhat a szivárogtatók szerint. Állítólag valamilyen módon képes lesz a vérnyomás mérésére, illetve érzékelni fogja az alvási apnoét is.

Ezek valószínűleg eljutnak az Apple Watch Ultra 3-ba is, de például a dizájn az valószínűleg nem lesz frissítve, marad a jól bejáratott formaterv. Ha minden igaz, a harmadik generációs Apple Watch SE is az őszi bemutatón mutatkozhat be a nagyérdemű előtt, már amennyiben a vállalat ragaszkodik a megfizethető modell kétéves megjelenési ciklusához.

Forrás: GSMArena