A Mobvoi csak két TicWatch modellt frissít Wear OS 3-ra

A Mobvoi nagyjából meghatározta, hogy mikor kezdi meg néhány már meglévő okosórájának frissítését a Wear OS 3 operációs rendszerre. Érdekes módon az eredeti TicWatch Pro 3 nem kapja meg a szoftvert, annak ellenére, hogy azonos hardver hajtja, mint a TicWatch Pro 3 Ultra és a TicWatch E3 készülékeket.

Ennél a gyártónál bizony nem kapkodnak. Ha emlékeztek a Google még 2021 júliusában jelentette be, hogy partnerei várhatóan 2022 közepén vagy második felében kezdik meg okosóráik Wear OS 3 rendszerre történő frissítését.

A Fossil ezt nagyjából teljesítette is, mert a rendszert még tavaly októberben, igaz, a tervezettnél így is később, de azért csak bevezette a Gen 6 szériába tartozó készülékeire. A Mobvoi csapata viszont nem volt ilyen szorgalmas.

A Gadgets & Wearables jelentése szerint a Mobvoi tájékoztatott néhány TicWatch tulajdonost, hogy az operációs rendszer legkorábban a nyáron készülhet el. Ráadásul a szoftver nem is érkezik meg minden potenciálisan támogatott készülékre, csak a TicWatch E3 és a TicWatch Pro 3 Ultra kapja majd meg. Egy cseh ügyfél állítólag a következő választ kapta a gyártótól, amikor a frissítés kapcsán érdeklődött:

A termékszakértőnk által közvetlenül a Mobvoi gyártótól kapott információk szerint a gyártó úgy döntött, hogy más projekteknek ad prioritást. A jelenlegi információk szerint a frissítést az idei év harmadik negyedévére tervezik. A frissítés csak a TicWatch Pro 3 Ultra és a TicWatch E3 modellekhez lesz elérhető.

A fentiek alapján a Mobvoinak akár szeptemberig is eltarthat, mire frissíti ezt a két okosórát. Érthetetlen módon az eredeti TicWatch Pro 3 Wear OS 2 rendszeren maradna, holott ugyanaz a lapkakészlet hajtja, mint a TicWatch E3 és a TicWatch Pro 3 Ultra modelleket. Nagy valószínűséggel a gyártó a TicWatch Pro 5 véglegesítésén dolgozik, az óráról már hónapok óta hallani, de még azóta sem mutatkozott be.

Forrás: NotebookCheck