A Lenovo bemutatta egy csuklóra tekerhető mobil koncepcióját

A Lenovo megtartotta éves Global Tech World rendezvényét, amelyen az egyik legérdekesebb történés az volt, hogy egy hajlítható pOLED képernyővel szerelt okostelefont mutattak be a nagyérdemű előtt. Habár mi órákról szoktunk értekezni, pár szót mégis ejtünk erről az ötletről, mert a készüléket a tulajdonosa a csuklója köré tudja tekerni, vagyis az akár mint viselhető eszköz is megállhatja a helyét.

Sőt, a telefon mellé állvány sem kell, mert meghajtott állapotában képes megállni a saját „lábán”, de talán ez csuklóra tekert felhasználási mód az igazán érdekes. A Lenovo nem ismertette a készülék hardveres jellemzőit, de mivel ez egyelőre csak egy koncepció, talán nincsenek is előre meghatározott specifikációk.

Annyit tudni, hogy a hajlítható képernyő 6,9 hüvelykes, a felbontása pedig Full HD+. A készülék egy fém mandzsettára pattintható, valószínűleg mágnesek segítségével, így képes stabilan megmaradni a csuklón.


A felhasználói felület pedig az éppen aktuális állapothoz igazodik, ilyenkor nagyjából olyasmivé alakul az interfész, mint amit a Motorola RAZR 40 Ultra külső, 3,6 colos megjelenítőjén lehet látni. A készülék egy olyan mesterséges intelligencia funkciót is biztosít, amivel még jobban illeszkedhet az adott felhasználó öltözetéhez.

Lényegében le kell fotózni a ruhánkat, ezután az MI képeket generál a fotó alapján, amiket aztán be lehet állítani háttérképnek, vagy témának. Hogy aztán ebből mikor lesz működőképes, megvásárolható termék, egyelőre nagyon jó kérdés, de ha igaz a mondás, mely szerint a gyártók olyasmivel nem dicsekednek, amit valóban piacra óhajtanak dobni, valószínűleg nem mostanában.

Forrás: GSMArena