A Google Pixel Watch 3 gyorsan és biztonságosan oldja majd fel az okostelefonokat

Tavaly hallottunk először arról, hogy fejlesztés alatt áll egy funkció, amellyel az Android operációs rendszert futtató okostelefonokat egy okosórával lehetne villámgyorsan feloldani. Ez a bizonyos opció a Watch Unlock névre hallgat, és mint kiderült, a Google Pixel Watch harmadik generációjával debütálhat.

A 9to5Google értesülései szerint a funkciót azért a Google Pixel Watch 3-mal vezetik majd be, mert az támogatni fogja az ultraszélessávú vezeték nélküli kapcsolatokat. Ez szolgálna a telefonos feloldás alapjául, egyébként ugyanarról a technológiáról van szó, ami az Apple nyomkövető készülékeit, az AirTageket is működteti. Az UWB lehetővé tenné a gyorsabb és biztonságosabb telefonfeloldást anélkül, hogy ujjlenyomat-olvasót, vagy arcfelismerést kellene alkalmazni.

Minderre a Play Szolgáltatások forráskódjában találtak utalásokat. A kódból az is kiderül, hogy a funkció nem feltétlenül működne rendeltetésszerűen azokban az országokban, amelyekben az ultraszélessávú vezeték nélküli technológia nem szerepel a hivatalosan hitelesített csatlakozási protokollok listáján.

Számunkra ebből az egészből az a lényeges, hogy a Google az eredetileg elképzelt Watch Unlock funkcionál jóval fejlettebb megoldáson dolgozik, amelynek bevezetését a Pixel Watch 3 UWB chipje lehetővé is tenné. Nem csupán ebből a szempontból lesz előrelépés az ősszel debütáló okosóra, hanem azért is, mert végre nagyobb méretben is elérhető lesz, a vastagabb csuklóval rendelkezők számára, akik 45 mm-es kiadásban is megvásárolhatják majd a készüléket.

Forrás: GSMArena