A Google folytatja a Fitbit ökoszisztéma feldarabolását

A Google 2021-ben véglegesítette a Fitbit felvásárlását, a gyártó tapasztalata valószínűleg jól jött nekik, amikor megtervezték első okosórájukat, a Pixel Watch-ot. Egy ideje viszont azon dolgoznak, hogy teljesen magukba olvasszák és megfosszák identitásától a céget. Múlt héten arról számoltunk be, hogy egyes funkciókat eltávolítanak a Fitbit alkalmazásból, most pedig elkezdték kivezetni a felhasználói fiókokat, amelyeket Google profilok váltanak majd fel.

A Google tovább növeli befolyását a Fitbit ökoszisztéma felett. A múlt héten négy funkciót távolítottak el a Fitbit alkalmazás repertoárjából, eltűnt többek között a Szóló Kalandok és a Nyílt Csoportok lehetőség is.

A 9to5Google csapata most arról számol be, hogy a Fitbit-fiókokat is nyugdíjba küldi a keresőóriás, amelyek adatait egy Google-fiókba lehet majd átvinni.

A költözés a Google szerint nagyobb biztonságot tesz majd lehetővé, a Fitbit által gyűjtött egészségügyi adatok az ígéret szerint nem lesznek hozzáférhetők a Google hirdetések számára sem.

A meglévő felhasználók számára az áttérés egyelőre opcionális, viszont aki most vásárol Fitbit terméket, már kénytelen lesz Google-fiókkal használni azt. Részükre idén nyártól lép életbe az újítás. Akik korábban is használták a cég szolgáltatásait egészen 2025-ig kaptak határidőt a váltásra.

Forrás: NotebookCheck