Az Apple mégis alkalmazza majd a microLED kijelzőket az Apple Watch Ultra gyártásához

Egyáltalán nem lepődnénk meg, ha a legtöbben úgy vélnék, az Apple már lemondott a microLED technológiáról, hiszen az év elején egy elég komoly megrendelést mondott vissza. Az LG lett volna a beszállító, és a hírek szerint a gyártó azóta is kártérítést követel Tim Cook vállalatától. Mindezek ellenére az almás cég állítólag nem tett le arról, hogy alkalmazza a különleges képernyő-technológiát, amelyet nem csupán az Apple Watch Ultrához, de más készülékekhez is felhasználnának.

Az egyik szivárogtató, aki az X-en tevékenykedik, azt állítja, hogy az Apple továbbra is elkötelezett a microLED technológia alkalmazása mellett, és azt tervezi, hogy a 2026-ban megjelenő Apple Watch Ultra modell gyártásához már fel is fogják használni, vagyis egy évvel korábban, mint ahogy azt februárban beszélték. Ez nem minden, ugyanis az almás vállalat kiterjesztett valóság szemüvegekhez is alkalmazni fogja a microLED paneleket, ezeket szintén 2026-ban kezdik majd  gyártani. Amennyiben ezek az értesülések helytállónak bizonyulnak, úgy kis túlzással 2026 a microLED éve lesz az Apple számára.

Egy dolog viszont nem tiszta. Mi lesz most így az LG-vel, amely a panelek beszállítója lett volna, és amely jelenleg azon van, hogy kártérítést követelhessen a visszamondott megrendelés miatt? Állítólag nagy tételről volt szó. Amennyiben az Apple megtartja őket alkatrészbeszállítónak, megtörténhet, hogy egy új szerződést kötnek a vállalattal. Ha viszont ez mégsem így alakul, lehet, folytatják azon törekvéseiket, amelynek eredményeként az Apple kárpótolja majd őket az elmaradt bevételért.

Forrás: GSMArena