A Wear OS okosórák hamarosan képesek lehetnek az önálló üzenetküldésre

A Google egy izgalmas újításon dolgozik, amely gyökeresen megváltoztathatja a Wear OS okosórák üzenetküldési képességeit. A legfrissebb Google Üzenetek alkalmazás frissítésben felfedezett kódrészletek arra utalnak, hogy a Google a közeljövőben bevezetheti a Rich Communication Services (RCS) szabványt a Wear OS platformra.

Jelenleg a Wear OS okosórák üzenetküldési képességei korlátozottak, mivel csak az Android telefonról továbbított üzeneteket tudják megjeleníteni. Ez azt jelenti, hogy ha futni mész, vagy otthon felejted a telefonod, nem tudsz üzeneteket küldeni vagy fogadni az órádon keresztül.

Az Android Authority jelentése szerint a Google Üzenetek béta verziójának APK fájljának elemzése során olyan kódsorokat találtak, amelyek a Wear OS önálló üzenetküldési támogatására utalnak. Ez azt jelentené, hogy a Wear OS okosórák, mint például a Google Pixel Watch 3 és a Samsung Galaxy Watch Ultra, képesek lennének önállóan üzeneteket küldeni és fogadni, akár mobilhálózaton keresztül is.

Ez a fejlesztés jelentősen javítaná a Wear OS okosórák felhasználói élményét, és csökkentené az Apple Watchok előnyét, amelyek már most is támogatják ezt a lehetőséget.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet meg az RCS a Wear OS platformra. Lehetséges, hogy a kódrészletek idő előtt vagy tévesen kerültek a Google Üzenetek applikációba. Ha viszont ezek valóban az RCS bevezetését jelzik, akkor a megjelenés már a küszöbön állhat.

Forrás: Android Authority