A Huawei új egészségkövető rendszert jelentett be, ami a TruSense névre hallgat

A Huawei egy Kínában tartott eseményen mutatta be új egészségmonitorozó rendszerét. A fejlesztés a TruSense névre hallgat, és célja, hogy új mércét állítson fel az egészségkövetésben. A bejelentésre közvetlenül a Huawei következő órájának, a Watch GT 5-nek a hivatalos leleplezése előtt került sor.

A kínai cég által bemutatott technológia különféle szenzorok adatait egyesíti, beleértve a légzésszámot, a vér oxigénszintjét, a testhőmérsékletet, a vérnyomást és a pulzusszámot.

Ez nem számít újdonságnak a Huawei viselhető eszközeinél, mivel ezek az érzékelők már egy ideje jelen vannak a gyártó készülékeiben. A Huawei szerint az érzékelők mostantól még pontosabbak és részletesebb információkat képesek rögzíteni, ráadásul jobban integrálódnak a vállalat ökoszisztémájába.

A prezentáció során a Huawei nem árulta el, hogy mely eszközök lesznek az elsők, amelyek az új egészségkövető rendszerrel lesznek felszerelve. Ugyanakkor a pletykák szerint a Huawei Watch D2 várhatóan a következő hónapban debütál és elképzelhető, hogy a vérnyomásmérő okosóra lesz az első készülék, amely a TruSense-t alkalmazni fogja. A Huawei Watch GT 5, amelynek előzetesét már bemutatták, szintén potenciális eszköz lehet az új technológia felhasználására.

Rico Zhang, a Huawei Smart Wearable and Health termékvonal elnöke kijelentette, hogy ez az egészségügyi fejlesztés arra fogja ösztönözni a Huawei felhasználókat, hogy még egészségesebb életmódot folytassanak.

Az új Health Glance funkció például lehetővé teszi, hogy több mint 10 egészségügyi mutatót mérjünk mindössze egy perc leforgása alatt, beleértve az EKG-t, a tüdőfunkciót a fertőzés, az alvási apnoé és a magas vércukorszint kockázatának vizsgálatát.

Forrás: GSMArena